Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Gewoon jezelf zijn en het wordt ongetwijfeld geweldig!

Marlies werkt ondertussen al 1,5 jaar voor Bright Plus Outsourcing Solutions als project consultant. Ze heeft al drie projecten achter de rug en ondersteunt, in afwachting van een nieuw project, de Bright Plus collega’s van het kantoor te Hasselt. Ze vertelt ons graag wat meer over haar ervaringen als project consultant.

Caro Cabus

2 min. leestijd

Wanneer ben je gestart als project consultant en hoe kwam je in aanraking met Outsourcing Solutions?

Op 11 juni 2018 tekende ik mijn overeenkomst bij Bright Plus Outsourcing Solutions en wat ben ik nog steeds enorm blij dat ik deze stap heb gezet. Voor ik Outsourcing leerde kennen, had ik al verschillende professionele ervaringen achter de rug maar zonder dat ik me er echt thuis voelde. Ik wist niet meer welke professionele richting ik wou uitgaan en ik besloot om de MatchMe-test te doen op de website van Bright Plus. Ik matchte met verschillende functies, maar de functie van Project Consultant stak er met kop en schouders bovenuit.

​Wat was jouw eerste project en wat heb je hier vooral uit geleerd?

Mijn vuurdoop als OS’er onderging ik als administratief bediende bij Kolmont Woonprojecten in hartje Hasselt. Ik ging er Marijke vervangen tijdens haar zwangerschap en zorgde ervoor dat er elektriciteit en water aanwezig was tijdens de werken aan een nieuwbouw huis of appartementsgebouw. Ik leerde er vooral veel over de technische kant van de bouwsector en dat waterleverancier Pidpa in de provincie Antwerpen hetzelfde is als De Watergroep in de provincie Limburg ?.

Wat vind je het fijnste aspect aan projectmatig werk?

De afwisseling en de uitdaging is zonder twijfel het allerleukste aan projectmatig werk. Je komt in verschillende bedrijven en sectoren terecht en vervult er functies waarvoor je anders nooit zou gesolliciteerd hebben. Het feit dat je enorm veel leert via projectmatig werk vind ik ook geweldig. Ik ben heel nieuws- en leergierig en vind het super om alles te kunnen ontdekken.

​Hoe zou je de job “verkopen” aan iemand die twijfelt of projectmatig werken wel iets voor hem of haar is?

Ik zou gewoon zeggen: DOEN! Je leert veel en je krijgt niet de kans om in een sleur te geraken. Je leert ook heel veel nieuwe mensen kennen op de verschillende projecten alsook de OS-collega’s wat het allemaal nog leuker maakt.

Als je mag dromen, waar zou je dan graag een project doen?

Als ik mag dromen zou ik graag festivals als Rock Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland of zelfs Coachella willen organiseren.

Hoe hou je contact met de andere project consultants, zie je hen vaak terug op events, en beschouw je hen als collega’s?

Met de andere project consultants hou ik vooral contact via Whatsapp en Speakap en dat is heel fijn. Ik vind het super leuk om ze dan steeds terug te zien op de verschillende events. Ik beschouw de andere project consultants zeker als collega’s, sommige onder hen zijn zelfs echte vrienden geworden.

Hoe bereid je je voor op je eerste werkdag op een nieuw project en hoe sluit je een project af?

Ik zorg ervoor dat ik presentabel en verzorgd voor de dag kom, zoals op elke werkdag maar met nog net dat tikkeltje extra. Verder laat ik het gewoon allemaal op me afkomen. Als het project er bijna op zit, trakteer ik de projectcollega’s op snoepjes en chocolade. Op mijn vorig project bij Iemants in Arendonk was het zo fijn en had ik echt een goede band met de collega’s, we zijn dan ook in mijn laatste week samen nog iets gaan drinken na het werk. De perfect afsluiter als je ’t mij vraagt!

​Wat zijn jouw gouden tips om uit te blinken als project consultant?

Gewoon jezelf zijn! Stel je flexibel op en sta open voor alle uitdagingen en ervaringen die op jouw pad komen. Het wordt ongetwijfeld geweldig!

 

 

Over de auteur

Caro Cabus

Als Marketing assistant bij Bright Plus vul ik elke werkdag met een gezonde mix van projecten. Eén van mijn favoriete projecten is het schrijven van een artikel, een blog, een social media post, ... noem maar op. Ik schrijf vanuit mijn eigen ervaring, zet een leuke babbel met één van onze Project Consultants op papier of ga op zoek naar interessante content om iets over neer te pennen. Onder het motto "een dag niet gelachen is een dag niet geleefd", probeer ik altijd een ludieke twist toe te voegen.

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more