Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Huisdieren op het werk: doen of niet?

Maandagochtend. Jij eet snel je muesli op, wrijft nog even in je ogen en rusht dan naar de voordeur. Maar wie zie je zielig uit het raam staren? Je trouwe viervoeter. Zou het niet veel leuker zijn om hem gewoon mee naar kantoor te nemen? Ontdek hier de voordelen en overtuig jezelf en je werkgever.

Bright Plus

1 min. leestijd

Dieren op de werkvloer geven je gezondheid een boost

Onderzoek bewijst het: een kat of hond op de werkvloer zorgt ervoor dat werknemers zich beter in hun vel voelen:

  • Staat er een belangrijke deadline voor de deur en stijgt de stress? Een knuffel met de kat des huizes werkt kalmerend.
  • Honden hebben nood aan buitenlucht. En jij ook. Maak samen een korte wandeling. Daarna start je met een fris hoofd en stijgt je productiviteit.
  • Last van schuldgevoel als je zonder huisdier de deur uitgaat? Dat is voorgoed verleden tijd als je je kat of hond meeneemt naar het werk.

De werksfeer verbetert

Een huisdier op het werk verbindt mensen. Is het wat stil tijdens de koffiepauze? Je kat of hond is de ideale gespreksopener. Begint er een nieuwe collega? Dan is het ijs dankzij je viervoeter meteen gebroken.

Een sterker bedrijfsimago

Een kat of hond op de werkvloer is niet alleen goed voor de werknemers. Ook je werkgever wint erbij. Staat die je toe om je huisdier mee te nemen naar kantoor? Dan investeert hij in je loyaliteit. Bovendien is een huisdiervriendelijk bedrijf erg populair bij millennials, werknemers tussen 18 en 35 jaar. Huisdieren zijn dus ideaal om jonge mensen aan te trekken.

Goede afspraken maken goede vrienden. Volg deze checklist en ga na of je huisdier en je werkomgeving helemaal klaar zijn voor de grote stap:

  • Heeft een van je collega’s last van dierenallergie of dierenfobie? Dan is een huisdier op de werkvloer not done.
  • Maak duidelijke afspraken over hoe je het best omgaat met je huisdier.
  • Zorg dat je hond of kat in topconditie is. Een huisdier op kantoor moet je goed verzorgen.
  • Maak het kantoor petproof. Zorg ervoor dat je huisdier geen losse zaken inslikt of op zijn eentje het kantoor verlaat.
  • Heb je een puppy of kitten? Neem die dan zo snel mogelijk mee naar het werk. Zo leert je huisdier het kantoorleven kennen en past het zich sneller aan.

Tot slot: klop aan bij je leidinggevende

Overtuigd? Dan heb je uiteraard nog toestemming nodig van de werkgever. Lees het arbeidsreglement na of ga langs bij je diensthoofd. Staat de organisatie huisdieren (nog) niet toe? Stuur je leidinggevende dan dit artikel door en overtuig hem van de voordelen.

Veel succes en hopelijk kan je snel knuffelen met je ‘office pet’.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 19 april
app.event.read_more

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more