Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Ik voel me hier niet zomaar een ‘stagiaire’ maar een volwaardig lid van de organisatie

Voor Joyce was het belangrijk om stage te lopen bij een bedrijf waar je als volwaardig lid van de organisatie wordt beschouwd en ingezet. Dat gevoel heeft ze mogen ervaren bij de collega’s van kantoor Kortrijk. Ze vertelt ons wat meer over haar stage.

Bright Plus

1 min. leestijd

“In ons derde jaar Office Management bij UCLL wordt de theorie van de voorgaande opleidingsjaren omgezet in de praktijk aan de hand van een stage. Een stage die boeit, kennis bijbrengt en de brug vormt tussen het studentenleven en het werkleven. Inmiddels mag ik mezelf al acht weken lang stagiaire HR Consultant bij Bright Plus noemen.

Vanaf dag één maakte ik deel uit van het goedlachse team in Kortrijk: ik ben niet zomaar een ‘stagiaire’ maar een volwaardig lid van de organisatie. Dagelijks ontferm ik me over een gevarieerd takenpakket met mijn eigen verantwoordelijkheden. Zo schrijf ik vacatures uit, help ik de database up-to-date houden, ondersteun ik het respecteren van de GDPR-wetgeving en zoek ik actief mee naar kandidaten en prospecten. De komende weken wordt ook het screenen van cv’s aan dit lijstje toegevoegd.
 

Tijdens de stage werd ik al snel geconfronteerd met de gevreesde telefoon (een gekend fenomeen toch?), maar telefoneren op de werkvloer is nu eenmaal onvermijdelijk.

Dankzij de goede coaching en de beldag die begin april georganiseerd werd, kan ik met trots zeggen dat de hartkloppingen die ik voelde als ik de telefoon moest beantwoorden ondertussen gereduceerd zijn tot een normale hartslag. Vooruitgang dus!
 

Kort samengevat is een stageplaats omringd met pink ladies en lads iets waar ik zonder twijfel opnieuw voor zou kiezen. Daarom heb ik ook vol enthousiasme toegestemd om hier in de zomer opnieuw aan de slag te gaan als jobstudent.
 

Bright Plus hecht enorm veel belang aan persoonlijke ontwikkeling en neemt daarvoor de moeite, tijd en energie die nodig is. Iedereen heeft LEF in zich en dankzij de juiste omgeving wordt dit maximaal benut.”