Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Leuke activiteiten met kinderen in de zomervakantie

De zomervakantie is begonnen! Misschien heb je een leuke reis gepland en een aantal kampen voor je kids. Extra inspiratie nodig om je kinderen te entertainen in de grote vakantie? Ik deel graag mijn persoonlijke tips!

Josefien De Bock

2 min. leestijd

Let’s go outside!

Ik ben een buitenmens. Als het weer het een beetje toelaat, trek ik eropuit. Mijn zoon Emil (5 jaar) is net als mij en gaat ook graag op stap. I raised him well! Het hoeft geen stralend weer te zijn om naar buiten te gaan. Met een trui en/of jas en goede schoenen lukt het ook! Onze favorieten:

  • Naar zee: wij wonen op een half uur rijden van de kust. Daar zijn we dan ook geregeld te spotten. De zee heeft zoveel te bieden! Je kan wandelen, fietsen, spelen op het strand, ravotten in het water, zandkastelen bouwen… Welk kind houdt daar niét van? Natuurlijk hoort bij een tripje naar zee ook een terrasje of een ijsje. Het lekkerste ijs vind je wat mij betreft bij Ijs René in De Haan en Glacier de la Poste in Knokke.
  • Into the green: ik neem Emil graag mee naar een bos of park. Lekker gezond, zo in ’t groen, en voor een kind een paradijs op aarde. In het bos kan je een zoektocht doen, bv. naar paddenstoelen in de herfst. Als we naar een stadpark gaan, neem ik altijd wat speelgoed mee (bal, step, fiets) en zorg ik voor een voorraadje eten en drinken. Zo kunnen we er een gezellige tijd van maken.
  • Naar een recreatiedomein: dit is ideaal om met kinderen naartoe te gaan. Er is meestal een speeltuin, een wandelpad, een avonturenparcours… Als je naar een recreatiedomein gaat, check dan zeker op voorhand de website. Vaak worden er in de vakanties speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen. Extra plezant!

Summer in the city

Wij wonen ‘op den buiten’. Daarom vind ik het zo leuk om in de vakantie naar de stad te trekken. Ik hou erg van de ‘city vibes’ en er valt zoveel te beleven met kinderen. Wat ik er liefst doe, is gewoon ‘toeristje spelen’. Vorige zomer ging ik bijvoorbeeld met Emil naar Gent. Ik ken de stad heel goed want ik heb er jaren gestudeerd. Maar we deden alle typische toeristische attracties: met de bootjes varen, het Gravensteen en het Belfort bezoeken, een terrasje aan de Graslei… Een dag waar Emil nog vaak over spreekt! Deze zomer wil ik hem graag meenemen naar Brussel of Antwerpen. Een bezoek aan een stad kan je trouwens perfect combineren met een trein/tram/busrit. Voor een kind is dat al een avontuur op zich!

Als het regent

We wonen in België dus helaas regent het af en toe. Maar geen paniek want ook bij slecht weer kan je heel wat doen met je kids! Ik ben geen fan van indoor speeltuinen (ik vind ze eerlijk gezegd de hel op aarde…) en ben ook niet zo’n knutselmama die uren aan een stuk creatief kan knippen, plakken en schilderen met haar kind. Wat ik dan wel doe als het regent:

  • Naar een museum gaan: heel wat musea hebben aangepaste kinderprogramma’s, bv. SMAK (Gent), Technopolis (Antwerpen), Train World (Brussel), Mu.ZEE (Oostende)… Ik hou zelf erg van cultuur en ik geef dit graag door aan Emil.
  • Gaan zwemmen.
  • Naar de cinéma gaan.
  • Lekker thuis blijven en een gezelschapsspel spelen of een puzzel maken.

Een website die ik regelmatig check voor inspiratie is www.uitmetvlieg.be. Je vindt er per regio en per leeftijdscategorie de leukste kinderactiviteiten. Zo weet je altijd wat gedaan met je kids. Maak er een fijne zomer van!

Liefs, Josefien

Over de auteur

Josefien De Bock

Josefien De Bock fladdert door het leven als freelance copywriter en content creator. Als Text Fairy tovert ze de mooiste teksten tevoorschijn voor klanten in diverse sectoren. Met veel ervaring, enthousiasme én een vleugje magie! Check it out op www.textfairy.be. Omdat ze maar niet genoeg kan krijgen van schrijven, blogt Josefien bovendien over alles wat haar fascineert en interesseert op www.josieslittlethings.be.

Lees meer van deze auteur