Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Maaike vertelt vol enthousiasme over haar ervaring als hr project consultant

Maaike Van De Vreken, sinds 2016 aan de slag als hr project consultant, vertelt vol enthousiasme over haar job. Benieuwd wat deze functie jou allemaal te bieden heeft?

Bright Plus

2 min. leestijd

Mijn kennis verbreden, ervaring opdoen in verschillende bedrijven en sectoren, proeven van alle domeinen van hr en op korte tijd veel bijleren. Die waslijst aan opportuniteiten was de reden waarom ik na zes jaar werkervaring als hr asisstant de overstap maakte naar de functie van hr project consultant bij Bright Plus. Hoewel ik als assistant de eerste jaren veel bijleerde, was het namelijk tijd voor een nieuwe uitdaging.

In sneltempo bijleren

Die uitdaging vond ik in mijn nieuwe job. En wat nog beter was: ik kon daarbij veel verschillende ervaringen opdoen zonder mijn stabiele cv te verliezen. Als project consultant kreeg ik namelijk een vast contract bij Bright Plus, terwijl ik toch op projectmatige basis aan de slag kon gaan en al doende van verschillende opdrachten kon proeven. Een manier van leren die me op het lijf geschreven was. Kunnen bijleren on the job? Dat was een pluspunt van jewelste.

Mijn eerste project werd meteen mijn grote vuurdoop. Ik was niet alleen verantwoordelijk voor administratie en rekrutering, maar ook voor het domein “payroll’. Een aspect van hr waar ik tot op dat moment nog geen ervaring mee had. En eerlijk? Op het eerste gezicht sprak het me ook minder aan. Dat bleek echter een grote misvatting. Na een opleiding bij het sociaal secretariaat werd ik ondergedompeld in een wereld die véél uitdagender was dan ik had verwacht. Ik zal nooit vergeten hoeveel stress die eerste payrollopdracht me bezorgde, net zomin als de enorme kick die ik kreeg toen ik erin slaagde om dat project tot een goed einde te brengen.

Expert binnen mijn vakdomein

Na dat eerste project maakte ik een interne tussenstop op de kantoren van Bright Plus in Mechelen en Berchem. Nadat ik er enkele mama’s op moederschapsrust verving op de afdeling rekrutering werd ik zelf nog een keertje mama. Nadien pikte ik de draad als consultant weer op en dook ik opnieuw in de wereld van payroll. Een leuk vervolgverhaal, want zo kon Ik mijn eerder opgedane ervaring inzetten en me daarenboven verder ontplooien in dit domein.

Sterker nog: payroll werd in alle volgende projecten waaraan ik meewerkte mijn voornaamste focus. Ik had er mijn draai in gevonden en kreeg er bakken energie van. Het werd een passie die me bijzonder veel voldoening gaf.

Elke opdracht kwam steevast met een uitdagend takenpakket, de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, nieuwe mensen en nieuwe kennis. En met elk project groeit mijn zelfvertrouwen.

Een goed gevulde rugzak aan skills

Intussen ben ik ruim zes jaar aan de slag als HR Project Consultant en kan ik terugblikken op een boeiend en leerrijk parcours. Elke opdracht kwam steevast met een uitdagend takenpakket, de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, nieuwe mensen en nieuwe kennis. En met elk project groeit mijn zelfvertrouwen.

Ik ben altijd fier op wat ik voor mijn klanten bereik. Terecht, vind ik, want als hr project consultant mag ik best trots zijn op het werk dat ik doe. Ik begin steeds opnieuw en zorg ervoor dat mijn rugzak met kennis aan het einde van een project nog net dat beetje voller zit. Een rugzak die ik met veel trots draag en meeneem naar het volgende project.

Ook interesse in een carrière binnen HR? Ontdek hier de vele mogelijkheden die dit vakdomein jou kan bieden.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more