Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Mijn stage bij rekruteringskantoor Bright Plus

Ben jij ook op zoek naar een stageplaats? Bieke Dehertefelt, stagiaire HR Consultant in ons kantoor te Antwerpen, deelt alvast haar ervaring over haar leerrijke stage bij Bright Plus.

Bright Plus

2 min. leestijd

"Al sinds mijn eerste jaar in de bacheloropleiding “Office management: HR for Business” wist ik dat ik graag stage wou lopen bij Bright Plus. Rekrutering spreekt me namelijk enorm aan. Ik wilde de organisatie eerst graag wat beter leren kennen, dus volgde ik hen op sociale media. Hier merkte ik al meteen de warme en persoonlijke aanpak naar klanten en kandidaten én tussen de collega’s onderling. Voor mij staat welzijn van medewerkers, zowel mentaal als fysiek met stip op mijn prioriteitenlijst, en het is fijn om ergens te werken waar ze dit ook hoog in het vaandel dragen.

Ik stelde me kandidaat voor een stageplaats en al snel mocht ik starten. Ik mag mij nu gedurende acht weken vol trots stagiaire HR Consultant noemen! Dit in het enthousiaste team van Antwerpen. Mijn eerste dag voelde ik mij meteen welkom, dankzij de collega’s die mijn bureau prachtig hadden versierd en zelfs cupcakes hadden gebakken. En niet alleen het team maar ook de job sloot helemaal aan bij mijn verwachtingen.

Ik kreeg al snel een zeer gevarieerd takenpakket met veel verantwoordelijkheden. Dit was natuurlijk spannend, maar vooral erg fijn dat ze mij al meteen het nodige vertrouwen gaven en in mij geloofden. Je bent echt een volwaardige collega, en niet zomaar een stagiaire. Zo mocht ik in mijn derde week al zelfstandig een interview afnemen, weliswaar met een gezonde portie stress, but I did it! En nu heb ik de smaak helemaal te pakken. Ook krijg ik vaak opbouwende feedback, wat ik echt apprecieer en waaruit ik enorm veel kan leren.

Al in mijn derde week mocht ik zelfstandig een interview afnemen. Weliswaar met een gezonde portie stress, but I did it! En nu heb ik de smaak helemaal te pakken.

Maar waaruit bestaat mijn gevarieerde takenpakket nu juist? Want er komt toch heel wat bij kijken: ik zorg ervoor dat alle profielen in de database up-to-date zijn, ik plan sollicitatiegesprekken in en bereid deze vervolgens ook voor. Daarnaast verwerk ik alle info uit deze interviews en de assessments die de kandidaten afleggen. Ik behandel telefoons en volg alle sollicitaties die binnenkomen tot in de puntjes op. Tot slot mag ik telefonisch kennismaken met deze kandidaten om te peilen naar hun verwachten. Dit doe ik in het Nederlands, Frans en Engels waardoor ik mijn talen volop kan inzetten. Ook mijn vlotte pen komt goed van pas want ik mag helpen met het uitschrijven en uitplaatsen van de openstaande vacatures. Tot slot, heb ik ook al een klein feestje kunnen bouwen, want ik heb mijn eerste starter, ik heb namelijk mijn eerste kandidaat begeleid naar de gewenste job! Ik heb de smaak te pakken en kan niet wachten op de volgende.

Momenteel zit ik in de helft van mijn stage, de afgelopen vier weken zijn voorbij gevlogen. De uitdrukking time flies when you’re having fun” is bij deze stage écht van toepassing. Ik ben helemaal klaar voor de tweede helft van mijn stage, en ben er zeker van dat ik dankzij mijn collega’s nog veel ga bijleren!"

Ben ook jij op zoek naar een toffe stageplaats? Neem een kijkje tussen onze vacatures of neem contact op met het kantoor uit jouw regio! 

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 19 april
app.event.read_more

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more