Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Ook als stagiair ben je de ‘Plus’ in Bright Plus!

Student Handelswetenschappen Paulien Lapauw vertelt over haar leerrijke stage bij Bright Plus.

Bright Plus

2 min. leestijd

Als leergierige duizendpoot leidde mijn overvloed aan interesses me naar de opleiding Handelswetenschappen aan de UGent. Als master koos ik voor Commercieel Beleid met aanvulling van een aantal vakken uit Personeels- en Organisatiemanagement (lees: overvloed aan interesses ?). Hoewel ik nooit had gedacht in een rekruteringsbureau terecht te komen, betekende het inplannen van mijn eerste gesprek al snel het vastleggen van mijn stageplaats. Love at first sight, dat had ik bij Bright Plus en de enorm fijne collega’s.

Vanaf de eerste dag voelde ik mij part of the team. De warme, losse sfeer die er hangt, ontdooide de gezonde stress die ik had. Ik stond te popelen om me te verdiepen in mijn taken en alle informatie en liet me meteen van mijn beste kant zien. De collega’s gaven mij de mogelijkheid proactief te werken en voldoende initiatief te nemen. Zo stond ik bijvoorbeeld als nieuweling al in de tweede week van mijn stage op de jobbeurs kandidaten te informeren over het reilen en zeilen van Bright Plus.

Een breed takenpakket en uitdagende projecten

Niet te vergeten was het ook voor Bright Plus een unieke stage. In plaats van een student uit een hr-opleiding, kregen ze nu met een totaal ander profiel te maken. Na overleg kreeg ik twee projecten toegewezen: Campus Recruitment onder leiding van mijn stagementor Sara en het HR Project onder leiding van Zenna. Samen slaagden zij erin een sterk variërend en uitdagend takenpakket op te stellen.

Ik kreeg de kans zelfstandig marktonderzoek en concurrentie- en trendanalyses uit te voeren, stelde een communicatieplan op, kreeg de mogelijkheid om mijn copywritingskills te specialiseren en kon ik creatief aan de slag gaan met marketingacties. Mijn initiële twijfels over wat ik met mijn achtergrond zou kunnen betekenen voor een rekruteringsbureau, maakten al snel plaats voor de zekerheid van het uitwerken van twee uitdagende en concrete projecten.

Ook de consultants op kantoor hadden voldoende vertrouwen in mijn kunnen en namen mij snel mee in hun wereld. Zo schakelden zij mij in als hulpkanaal en nam ik gaandeweg ook telefonie voor mijn rekening. Zo leerde ik correct commercieel communiceren en kreeg ik de kans om een klantenbezoek mee te volgen. Op die manier groeide naast het zelfvertrouwen aan de telefoon ook mijn interesse in sales.

Elf weken lang kreeg ik de kans om mij professioneel en praktisch te ontwikkelen. Met trots kan ik nu zeggen dat ik me helemaal klaargestoomd voel voor het werkveld.

De ‘Plus’ in Bright Plus

De “plus” bij Bright Plus kent verschillende betekenissen. Als ambitieuze studente is het voor mij vooral belangrijk dat ik mezelf een plus voelde voor het bedrijf. Een waardige werkkracht die verdienstelijk werk leverde. Bright Plus als stageplaats is heel dynamisch, de ideale plek voor mensen met een interesse in het personeelsmanagement. De collega’s behandelen je als een gelijke en laten ruimte voor initiatieven, ze geven transparante feedback en luisteren naar jouw wensen op werkvlak. Elf weken lang kreeg ik de kans om mij professioneel en praktisch te ontwikkelen, met trots kan ik nu zeggen dat ik me helemaal klaargestoomd voel voor het werkveld, misschien wel als Project Consultant bij Bright Plus…

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more