Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Start zonder stress aan je evaluatiegesprek

Sidder en beef jij bij het woord evaluatie? Nergens voor nodig. Want jij hebt alle tools in handen om je goed voor te bereiden.

Bright Plus

1 min. leestijd

Heel wat mensen verwarren een evaluatiegesprek met een functioneringsgesprek. Toch is er een duidelijk verschil. Bij een functioneringsgesprek gaat je diensthoofd met jou in dialoog. Hij maakt duidelijk wat hij van jou verwacht. En jij geeft aan hoe jij je werk ervaart. Ben je op zoek naar een extra uitdaging? Of wil je een opleiding volgen? Dan is dat je kans om die zaken te bespreken.

Bij een evaluatiegesprek ligt de focus op jouw prestaties van het voorbije jaar. Samen evalueren jullie de afspraken die jullie tijdens het laatste functioneringsgesprek maakten. Je leidinggevende benoemt je sterke en minder sterke punten. Heb je een job waarbij je targets of streefcijfers moet halen? Dan bekijkt je leidinggevende of je daarin bent geslaagd. 

Let op: in de praktijk vindt vaak een combinatie van beide gesprekken plaats. In vele gevallen worden enerzijds de prestaties besproken, waarbij daarnaast ook wordt gekeken naar hoe je je voelt binnen de job en hoe je verder kan groeien.

Goed begonnen, half gewonnen

Dankzij het functioneringsgesprek weet jij waar je aan toe bent. Voel je de stress toch stijgen? Neem je uitgeschreven functioneringsgesprek er dan even bij. En overloop deze vragen:

  • Bekijk de vooropgestelde doelen. Heb je ze niet allemaal bereikt? Ga dan na waarom dat zo is (vervanging zieke collega, ICT-problemen, tijdsgebrek, …).
  • Wat zijn je sterke punten? En waar wil je verder in groeien?
  • Vind jij dat je al je competenties voldoende hebt ingezet? Waarom (niet)?
  • Hoe zorg je ervoor dat je volgend jaar nóg beter presteert?

Adem in. Adem uit. En blijf kalm.

Er rest je nu nog maar één ding: luisteren. Jouw taak? Complimenten aanvaarden. En kritiek proberen te plaatsen. Zie je evaluatiegesprek als een kans. Een startpunt om te groeien en aan jezelf te werken.

Heb je je voorbereiding dus gebaseerd op het functioneringsgesprek? Dan weet je wat je te wachten staat. En ben je helemaal klaar voor het evaluatiegesprek. Succes!

Zijn er daarnaast nog bepaalde onderwerpen of problemen die wilt aankaarten tijdens dit gesprek? Lees dan zeker volgende tips? Of heb je ambitie om door te groeien? Dankzij volgend artikel maak jij je wensen respectvol kenbaar.