Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Wanneer een stageplaats een vakantiejob wordt

Cato Moerman, student aan de Vives Hogeschool en stagiair HR Consultant, vertelt over haar stage bij Bright Plus Kortrijk en hoe ze niet klaar was om afscheid te nemen voor de zomer.

Bright Plus

3 min. leestijd

Ik wist heel snel dat ik wou afstuderen als HR Officer, maar had geen idee welk aspect binnen HR nu echt mijn ding zou zijn. Er is namelijk zo veel wat je kan doen: payroll, rekrutering en selectie, learning & development… Dat is dan ook de reden waarom ik zo hard uitkeek naar de stage in het laatste jaar.

Mijn verhaal bij Bright Plus begon met een berichtje op LinkedIn. Ik was op dat moment op zoek naar een buitenlandse stage in de coronaperiode en was nog niet actief op zoek naar een stageplek in Vlaanderen. Gelukkig contacteerde een HR Consultant van Bright Plus me. Al tijdens het eerste gesprek had ik een goed gevoel over Bright Plus. Zo mocht ik langskomen op kantoor en dompelde ze me onder in het Bright Plus-verhaal. Vooral de persoonlijke aanpak sprak me enorm aan, dus ik vertelde thuis met trots over het gesprek.

Aan de slag

Vanaf dat moment ging het snel en binnen de kortste keren was mijn stage bij Bright Plus Kortrijk geregeld. Dan was het eindelijk zover. Op 2 mei mocht ik aan mijn avontuur van 7 weken als Stagiair HR Consultant beginnen. Het was dan ook motiverend om op de eerste dag verwelkomd te worden en me de hele week te laten onderdompelen in een bad vol kennis.

Tijdens mijn stage heb ik enorm veel geleerd en kon ik kennis omzetten in de praktijk. Zo wist ik wel hoe je moest telefoneren, maar was de drempel er nog om echt te bellen. Iets wat redelijk belangrijk is als HR Consultant! Ik was dan ook blij dat ik op eigen tempo kon wennen aan het telefoneren en de collega’s me hierin aanmoedigden. In alle andere taken die volgden kreeg ik de ruimte om zelf initiatief te nemen en de kneepjes van het vak te leren. Deze stage heeft mijn interesse in rekrutering alleen maar aangewakkerd!

Afgestemd op mijn sterktes en interesses

Er werd tijdens de stage ook gekeken naar mijn interesses en hiermee rekening gehouden. Zo ben ik graag bezig met talen en mocht ik bijvoorbeeld veel vacatures uitschrijven en teksten vertalen. Het was ook leuk om tijdens screenings niet enkel Frans en Engels te spreken, maar ook mijn kennis Duits even op te frissen.

Afwisseling troef

Ook hou ik van afwisseling en daar was zeker geen gebrek aan. Elke dag was anders! Daarnaast mocht ik ook enkele interviews meevolgen en zag ik hoe iemand die je screent uiteindelijk aangenomen wordt. Het is een fantastisch gevoel om deel uit te maken van zo’n proces.

Het leuke aan stage doen bij Bright Plus is niet enkel het gevarieerde takenpakket, maar ook de leuke  collega’s. Als stagiair word je echt gezien als een volwaardige collega en voel je je meteen welkom in het team. De afwachtende houding die ik vaak aanneem in het begin van een nieuw avontuur, verdween meteen omdat ik me hier echt thuis voelde. Ik ben dit Bright Team dankbaar voor alles wat ze me geleerd hebben. De collega’s gaven feedback en tips waar je echt veel mee kan doen.

Ik heb ook het belang van communicatie ingezien in alle betekenissen van het woord. Geef feedback en ontvang die, durf te spreken, luister actief naar wat de ander zegt… Ik kan terugkijken op een leerrijke stage die de wereld van rekrutering en selectie voor me opende. Het is dan ook met veel goesting dat ik deze zomer als jobstudent naar het kantoor in Kortrijk zal komen. Je leest het goed, ik was nog niet klaar om afscheid te nemen van dit fantastische team!

Ben jij net als Cato op zoek naar een stageplaats? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Events en trainingen op de agenda

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 26 april
app.event.read_more