Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Wanneer is het tijd om van job te veranderen?

Dat niet elke werkdag een feest is, is normaal. Maar als je vaker met tegenzin gaat werken dan met volle goesting, zit je misschien niet meer op de juiste plek bij je werkgever. Herken je de 6 signalen hieronder? Dan is het wellicht tijd om een nieuwe job te zoeken.

Josefien De Bock

2 min. leestijd

1. Je voelt je ontevreden en mist voldoening

In elke job horen ups en downs, maar als het merendeel van de tijd de downs overheersen, dan is het misschien tijd om elders uitdaging te zoeken. Wanneer enthousiasme en voldoening fel zijn geminderd, dan is het best dat je jouw huidige job eens kritisch evalueert.

2. Je mist groei en leeropportuniteiten

Wanneer leren en groeien in je huidige job stagneert, kan dat een belangrijk signaal zijn. Ga in gesprek met je  manager om nieuwe projecten, verantwoordelijkheden of opleidingsmogelijkheden te kunnen opnemen. Verandert er nadien weinig of niets? Dan is het misschien tijd om nieuwe horizonten te verkennen.

3. Je ervaart een verstoorde werk-privé balans

Wanneer je job te veel van je vraagt, blijft er weinig ruimte over voor de andere aspecten van je leven. Dit duidt op een onevenwichtigheid die wijst naar mogelijke verandering. Een nieuwe job kan je toelaten het evenwicht te herstellen.

4. Je voelt je niet meer thuis

Kan je je niet meer vinden in de bedrijfscultuur en -waarden, bijvoorbeeld doordat de organisatie erg financieel gedreven is terwijl jij maatschappelijke impact wil maken? Als je je niet thuisvoelt op je werk, is het moeilijk om gemotiveerd te blijven. Tijd om op zoek te gaan naar een job waar je weer kan thuiskomen!

5. Je klaagt regelmatig over je werk

Een goede werkomgeving is cruciaal voor je werkgeluk. Laat je je vooral negatief uit over je werk en alles wat ermee te maken heeft? Als je voelt dat je gefrustreerd en cynisch wordt en niet meer betrokken bent bij wat je doet, dan kan het tijd zijn om andere oorden op te zoeken.

6. Je lichaam slaat alarm

Iedereen ervaart wel eens werkgerelateerde stress, maar als deze constant aanwezig is, dan moet er een alarmbel afgaan. Stress op het werk kan zich ook lichamelijk uiten, bijvoorbeeld een gebrek aan energie, minder eetlust, slecht slapen,… Je kan er ook humeurig en prikkelbaar van worden. Als je lichaam allerlei signalen begint te geven, moet je je afvragen of het wel gezond is om bij je huidige werkgever te blijven.

Het is begrijpelijk dat de overweging om een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan vaak met angst en onzekerheid gepaard gaat. Maar door deze signalen te herkennen en je intuïtie te volgen, kan een verandering nieuwe mogelijkheden bieden en positieve groei met zich meebrengen. Neem de tijd om even stil te staan bij wat je wilt, wat je wensen, drijfveren en ambities zijn, denk aan je passies en welke richting je aan je carrière wilt geven. Weet dat je de touwtjes in handen hebt – dit is jouw professionele reis.

Herken jij jezelf in deze 6 signalen of een aantal ervan? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Wij helpen je graag bij je zoektocht!

Over de auteur

Josefien De Bock

Josefien De Bock fladdert door het leven als freelance copywriter en content creator. Als Text Fairy tovert ze de mooiste teksten tevoorschijn voor klanten in diverse sectoren. Met veel ervaring, enthousiasme én een vleugje magie! Check it out op www.textfairy.be. Omdat ze maar niet genoeg kan krijgen van schrijven, blogt Josefien bovendien over alles wat haar fascineert en interesseert op www.josieslittlethings.be.

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more