Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Wanneer is het tijd om te veranderen van job?

Even een dip op je werk? Of is het toch echt tijd om van werkgever te veranderen? Van job veranderen kan voor- en nadelen hebben. Daarom denk je best na voor je start met de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Bright Plus

3 min. leestijd

Iedereen twijfelt wel eens, maar meestal gaat dit gevoel na een tijdje over. Blijf je met dit gevoel zitten? We geven je met dit artikel graag enkele tips om een gegronde en weloverwogen keuze te maken. 

Zo weet je dat het tijd is voor een nieuwe job.

Eerlijkheid loont. Ga dus een open gesprek aan met je leidinggevende. Kaart jouw bedenkingen aan, en doe dit steeds in een constructief gesprek. Vind jij je werkvreugde toch niet terug in je huidige job? Lossen gesprekken met je manager, teamleider of collega’s niets op? Dan is het misschien tijd om uit te kijken naar een nieuwe job.

Denk vooraf ook na of je graag bij dezelfde werkgever wil blijven, maar wel graag een nieuwe functie wilt uitoefenen. Zijn er binnen de organisatie bijvoorbeeld nog andere mogelijkheden voor jou? Dan zijn deze zeker het overwegen waard. Want houd er rekening mee dat binnen veel verschillende bedrijven ervaringen opbouwen niet enkel voordelen maar ook nadelen heeft.

Ben jij nog niet zeker of je toch op zoek wil gaan naar een nieuwe werkgever? Dan hebben wij een checklist voor jou.

Met deze checklist weet je of het tijd is om actie te ondernemen.

Je voelt je lusteloos.

Nog voor je aan je werkdag begint, wil je alweer in je bed kruipen. Je gaat elke dag met loden schoenen naar je werk.

Je lichaam protesteert.

Hoofdpijn, maagklachten, concentratieproblemen: je lichaam vertelt je wat je misschien zelf nog niet durft te verwoorden.

Je humeur is onder nul.

Je bent negatief ingesteld en gestresseerd; je spreekt alleen nog maar over de vervelende kanten van je baan; je reageert heel scherp en je gezin, vrienden of familie staan in de vuurlinie.

Soms heb je dit zelf pas door als je bij je vorige werkgever weg bent. Wijzen familie of vrienden je hierop? Luister dan zeker naar hen signaal!

Je stagneert.

Vind je geen plezier meer in je taken? Biedt de job je geen kansen meer om persoonlijk of professioneel te groeien en zijn er intern geen andere uitdagingen die je kunt aangaan? Worden niet al je vaardigheden en talenten benut? Of leer je echt niets meer bij?

Je past niet (meer) in de bedrijfscultuur.

Mensen veranderen, maar bedrijven doen dat ook. Misschien zijn de zaken waar jij echt belang aan hecht de voorbije jaren sterk veranderd. Maar ook de bedrijfscultuur kan zo evolueren dat ze niet meer met jouw persoonlijkheid en waarden strookt.

Je werk lijdt onder je tegenzin.

Je bent niet langer productief – ook al ben je capabel om je taken te doen. Je lusteloosheid beïnvloedt je prestaties.

Je werk/leven-balans is verstoord.

Ben je alsmaar minder bij je familie en vrienden omdat je werk teveel tijd vraagt – zonder dat je dat wilt? Kaartte je dit al aan bij je manager maar is er geen oplossing in zicht? Dan is het tijd om op lange termijn te denken en uit te kijken naar een nieuwe job.

Je loon hinkt achter op je verantwoordelijkheden.

Kreeg je promotie – maar groeide je salaris niet mee? Krijg je geen correct loon hoewel je bedrijf goed draait? Tempert je salarisstrookje jouw werklust? Natuurlijk moet je vraag wel onderbouwd zijn. Kijk daarom na met de Bright Plus salaristool of je een realistische kijk op je loon hebt.

Lees zeker onze artikels op onze blogpagina voor verdere tips en tricks voor welzijn en geluk op het werk. Of ben je toch klaar om je werk op te zeggen en te solliciteren? Neem dan een kijkje tussen onze jobs.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more