Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Wat als je zus recruiter is bij Bright Plus?

Een zus die werkt als Recruiter bij Bright Plus? Dat kan wel eens ongelooflijk goed van pas komen. Dat heeft Amily aan den lijve ondervonden. Zij startte een tijdje geleden namelijk op bij een van de klanten van Bright Plus. 3 keer raden wie haar aan die job heeft geholpen… Haar zus, Julie!

Bright Plus

2 min. leestijd

Amily startte de zoektocht oorspronkelijk in haar eentje op, maar merkte al snel dat dat toch niet zo simpel was. Aangezien haar zus Julie recruiter is bij Bright Plus was het een logische stap om bij haar aan te kloppen.

Hoe Julie haar zus aan een job hielp

Wanneer je een kandidaat kan begeleiden naar de ideale job, geeft dat altijd een enorme kick. Het voelde dus al helemaal fantastisch om je eigen zus, iemand die zo dicht bij je staat, aan een job te helpen.

Ik ken mijn zus natuurlijk door en door en dat zorgde ervoor dat de zoektocht extra vlot verliep. Ik kon heel snel inschatten welke vacatures iets voor haar zouden zijn en welke niet. Ook de communicatie verliep snel en probleemloos. Ik kon mijn zus op elk moment een berichtje of whatsappje sturen om feedback te vragen. Daarnaast was haar zoektocht ook een onderwerp aan de eettafel ’s avonds, daardoor wist ik heel goed hoe Amily de zoektocht zelf ervaarde.

Ik vond het persoonlijk helemaal niet raar om samen te werken met mijn zus. Het feit dat ik haar op een heel persoonlijke manier ken, heb ik alleen maar als een pluspunt ervaren. Toch vind ik het heel belangrijk om een objectieve kijk te hebben op de zaak, daarom beslisten we dat mijn collega Ayda Amily zou interviewen. Deze manier van werken is de zoektocht alleen maar ten goede gekomen.

Mocht dat in de toekomst nodig zijn, help ik mijn zus heel graag opnieuw. Ik vond het echt een leuke ervaring. Het is ook heel fijn om te zien dat ze nu toch wel haar perfect match gevonden heeft, en dat ik daar een rol in heb kunnen spelen.

Hoe Amily de zoektocht ervaarde

Eerlijk gezegd wilde ik eerst in mijn eentje een job proberen te vinden, maar bij nader inzien was het net heel logisch om bij mijn zus aan te kloppen. Zij zit uiteraard aan de bron en kwam eigenlijk uit zichzelf al met leuke vacatures naar me toe.

Ik vond het echt leuk dat zij een rol kon spelen in dit proces. Hoewel onze karakters heel verschillend zijn, waardoor we vroeger al eens botsten, kent mijn zus me supergoed. Daardoor kon ze ook perfect inschatten welke functies het beste bij mij zouden passen. Ze weet ook goed wat mijn sterke en zwakke punten zijn en hield hier altijd rekening mee tijdens de zoektocht. Ondertussen is onze band trouwens steeds sterker geworden hoor. Mijn zus is er altijd voor mij en dat geldt andersom ook zo!

Door onze nauwe band was het hele proces natuurlijk een stuk minder formeel, wat het extra aangenaam maakte. We konden steeds heel luchtig praten over de verschillende mogelijkheden en samen de pro’s en contra’s afwegen. Zelfs tijdens het avondeten werden regelmatig verschillende vacatures op tafel gegooid om te bespreken.

Ik ben mijn zus heel dankbaar voor haar hulp, ik kan echt zeggen dat ze de perfecte job voor mij heeft gevonden. Ik zou dan ook sowieso opnieuw bij haar aankloppen. Zonder haar had ik nu waarschijnlijk nog steeds geen leuke job gevonden!

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 19 april
app.event.read_more

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more