Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Wat zijn de gangbare lonen in 2023?

Medewerkers in ondersteunende functies verdienen in België gemiddeld € 3.379 bruto per maand. Dat blijkt uit ons recent salarisonderzoek. Benieuwd naar alle resultaten? Download gratis onze nieuwe salariswijzer.

Bright Plus

1 min. leestijd

Lonen voor meertalige professionals in kaart gebracht

Binnen de supportniche in België verdienen medewerkers gemiddeld €3.379 euro bruto, een stijging van maar liefst 14% ten opzichte van twee jaar geleden.

Ongeveer 4 op de 10 medewerkers geeft aan minder dan € 3.000 bruto per maand te verdienen. 35% verdient € 3.500 of meer. Dit is een duidelijke stijging ten opzichte van de voorgaande jaren en we merken dat voornamelijk de hoogste lonen erop vooruit zijn gegaan.

Deze stijging doet zich voor in alle regio’s, maar net als in de voorbije edities zien we dat de lonen in Brussel gemiddeld 9% hoger liggen dan het nationale gemiddelde. Ook sectoraal blijven de verschillen die we al jaren zien verder standhouden. Zo blijven de chemische en farmaceutische sector de hoogste lonen toekennen. In de horeca, toerisme of creatieve sector liggen de lonen gemiddeld een stuk lager.

Extralegale voordelen winnen aan belang

Voor werkgevers is het een fiscaal interessante manier om hun team te motiveren en medewerkers zien er hun koopkracht dan weer significant door toenemen. Maaltijdcheques zijn met 76% veruit het meest populair. 62% van de meertalige professionals ontvangt daarnaast een hospitalisatieverzekering van de werkgever. In tegenstelling tot de voorbije jaren mogen we nu ook de mogelijkheid tot thuiswerken in de top 3 verwelkomen. Dit is aanzienlijk gestegen en ook de thuiswerkvergoeding zit bijgevolg in de lift.

Steeds meer vraag naar groene alternatieven

Het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt toe. Werknemers zijn steeds meer vragende partij voor duurzame mobiliteit en dat zien we ook duidelijk in de cijfers van het onderzoek. De fietsvergoeding en de vergoeding voor een abonnement van het openbaar vervoer zitten in de lift. Het pendelen neemt daarnaast jaar na jaar af. Mensen vermijden ‘nutteloze’ verplaatsingen en vinden hun work-life balance ook steeds belangrijker.

Als we naar de cijfers van bedrijfswagens kijken, zien we dat die net lichtjes zijn gedaald, al mag nog steeds een aanzienlijk deel van de respondenten op dit voordeel rekenen. Zo heeft 26% van de respondenten hier recht op.

Wil je graag meer weten? Download onze nieuwe salariswijzer.

Wil je graag jouw loon vergelijken of simuleren? Doe het eenvoudig met onze salaristool.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more