Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Oumaima leert haarzelf iedere dag beter kennen als HR professional

Oumaima is sinds 2021 HR Project Consultant bij Bright Plus Outsourcing Solutions

Als pasafgestudeerde was het voor mij niet altijd gemakkelijk om te achterhalen in welke functie ik terecht wilde komen. Het ruime aanbod aan mogelijkheden op de arbeidsmarkt maakte deze zoektocht alleen maar moeilijker. 

Het enige dat ik met zekerheid kon zeggen, is dat ik een sterke interesse had in HR en ik graag de brug wilde vormen tussen de organisatie en het personeel. Bright Plus bood mij daarom de ideale start voor mijn carrière aan.

foto van Oumaima

Dankzij mijn verschillende projectervaringen als HR Project Consultant ben ik een stuk zelfzekerder om hr-gerelateerde vragen en problemen te behandelen. Ik heb een beter zicht gekregen over de zaken waar ik energie uit haal en leer mezelf iedere dag beter kennen als HR professional.  

Mijn job als HR Project Consultant

Ik word bij ieder project volledig ondergedompeld in de boeiende wereld van Human Resources. Met de verschillende projecten die ik aangeboden krijg, kom ik steeds terecht in verschillende organisaties en functies waar ik mezelf volledig kan ontplooien tot een echte hr-expert. Op die manier ontdek ik wat ik al dan niet graag doe. Ik heb een groter aanpassingsvermogen en kan mijn netwerk steeds uitbreiden.   

Ik werk ondertussen al 1,5 jaar als HR Project Consultant en kan zeggen dat ik in die korte tijd enorm ben gegroeid. Ik leer continu bij en krijg nieuwe perspectieven door de variatie in projecten. Ik kan mijn rugzak steeds vullen met nieuwe skills en mooie ervaringen. 

HR Project Consultant

Mijn projectervaringen

Zo was mijn eerste project als HR Officer in een Forensisch Psychiatrische omgeving. Met mijn achtergrond in Arbeids- en Organisatie Psychologie en mijn passie voor HR was dit een ideale match. Tijdens dit project heb ik mijn communicatieve skills en gesprekstechnieken volledig kunnen inzetten. Dit vooral tijdens de opvolging van medewerkers, het geven van presentaties en bij het te woord staan van leidinggevenden omtrent hr-gerelateerde vragen.

Hier heb ik heel wat kennis kunnen vergaren o.a. over de sociale wetgeving, de specifieke sector en heb ik mee mogen nadenken over de optimalisatie van verschillende hr-processen. Na dit project stond ik een stuk sterker en zelfzekerder in mijn schoenen.

Nadien kreeg ik de kans om intern een project te doen als HR Consultant waar ik verantwoordelijk was voor het gehele rekruterings- en wervingsproces. Hier heb ik nog meer ontdekt hoe toegankelijk iedereen is binnen Bright Plus en dat er een cultuur heerst waarin open communicatie gestimuleerd wordt. Bright Plus geeft om haar werknemers en dit was meteen merkbaar.

Binnenkort start ik in een Internationaal bedrijf als HR-medewerker. Ik kijk uit om mijn reeds geworven kennis opnieuw toe te passen en nog meer te leren over hoe het hr-beleid in deze sector toegepast wordt.

Opvolging en begeleiding on the job

Dankzij deze verschillende ervaringen ben ik als HR Project Consultant een stuk zelfzekerder geworden in het behandelen van hr-gerelateerde vragen en problematieken. Ik heb een beter zicht gekregen over de zaken waar ik energie uit haal en leer mezelf iedere dag beter kennen als professional.  

Oumaima op teambuilding