Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Een professioneel netwerk uitbouwen heeft zijn voordelen. Je leert mensen kennen, en dat opent de deur naar nieuwe inzichten en carrièrekansen. Sla je ook aan het netwerken? Let dan op voor deze vijf valkuilen..

Bright Plus

1 min. leestijd

1. Je hebt het alleen over jezelf

Hoe vind jij het om te luisteren naar iemand die alleen over zichzelf praat? Juist: stomvervelend. Natuurlijk mag je je voorstellen en wat meer over jezelf vertellen. Maar vergeet ook niet om aandachtig te luisteren naar je gesprekspartner: zo lig je meteen in zijn bovenste schuif.

2. Je komt je beloftes niet na

Beloofde je om die whitepaper over Facebook-marketing nog door te sturen? Of sprak je met je ex-collega af om hem eens voor te stellen aan je manager? Dóé dat dan ook. Er is niets zo ergerlijk als mensen die hun beloftes niet nakomen. Bovendien weegt zoiets in je professionele leven extra zwaar door. Want wat als jij over een paar jaar hulp kunt gebruiken?

3. Je laat alleen iets weten als je zelf iets nodig hebt

Hoort je netwerk alleen van je als je om een gunst verlegen zit? Dan is de kans groot dat ze een volgende keer twee keer nadenken. Onderhoud daarom je contacten: ook als je niets nodig hebt. Toon interesse, geef advies of tips en spreek af en toe eens af.

4. Je verdraait de waarheid

Stel, je bent op zoek naar een job. De verleiding is groot om je vaardigheden wat aan te dikken tijdens het netwerken. Of erger, te liegen over het diploma dat je behaalde. Maar wat heb je aan een baan waarvoor je niet geschikt bent? Bovendien: betrapt iemand je op een leugen? Dan verspreidt dat nieuws zich als een lopend vuurtje. En vertrouwt op den duur niemand je nog.

5. Je spamt LinkedIn vol

Ben je actief op professionele netwerksites? Slim gezien! Let er wel voor op dat je niet overdrijft. Elke dag meerdere berichten posten op LinkedIn? Dat is te veel van het goede. De kans is groot dat je connecties het contact uit frustratie verbreken. Hou het daarom bij twee à drie berichten per week – ruim voldoende.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more