Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Tips voor thuiswerk: 6 tips voor een efficiënte thuiswerkdag

Omwille van het coronavirus raadde de overheid aan om zoveel mogelijk van thuis te werken. Maar hoe zorg je dat je efficiënt kan thuiswerken? Het is immers niet altijd makkelijk om productief thuis te werken in tijden van hybride werken als werknemer. Daarom hier een aantal tips om efficiënt te telewerken.

Bright Plus

2 min. leestijd

Maak goede afspraken

De belangrijkste tip om productief te blijven tijdens een dag thuiswerk is om duidelijke afspraken te maken. Spreek met je werkgever vooraf af welke belangrijke taken je oppakt tijdens een thuiswerkdag.

Stel eventueel een thuiswerkovereenkomst op waarin je goede afspraken opneemt over werktijden, bereikbaarheid en onkostenvergoedingen. Dit zorgt voor duidelijkheid en overeenstemming. Hou zeker ook je uurrooster aan. Zo blijf je in dezelfde flow van routine. 

Zorg dat je bereikbaar bent

Zorg ervoor dat je de dagen dat je thuiswerkt noteert in de agenda. En geef duidelijk aan op welke tijden je aan het werk bent.

Ook is het handig het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent erbij te zetten. Dit zorgt ervoor dat jouw collega’s je toch kunnen bereiken in geval van nood. Kun je een keer niet oppakken? Bel iemand dan zo snel mogelijk terug.

Neem pauze

Je durft tijdens thuiswerken misschien niet goed pauzes nemen, maar het is belangrijk dat je dit af en toe wel doet. Op een normale werkdag heeft je brein rust nodig om efficiënt te blijven werken. Waarom zou dit anders zijn als je thuis werkt? Hierdoor blijf je immers efficiënt en productief werken.

Hou contact met je team

Tijdens je eerste dag home working geniet je misschien van de rust en de focus die je hebt. Maar als je voor een langere periode thuiswerkt, zou het wel eens eenzaam kunnen worden.

Plan daarom een dagelijks moment in met je team om samen te werken en te brainstormen. Hier kan je ook lopende zaken te bespreken. Je kan ook onder de middag samen met je collega's lunchen vanop afstand, elk achter je computer? Zo moet je ook niet doelloos scrollen door sociale media.

Regel een goede werkplek

Creëer voor jezelf een werkplek in huis. Bij voorkeur aan een bureau met een goede stoel die juist staat afgesteld. Een productieve thuiswerkdag staat en valt met een werkplek waar je ongestoord aan de slag kan, het liefst in een aparte ruimte. Probeer werk en privé dus gescheiden te houden.

Een clean desk policy is ook altijd een goed idee: a clean desk is a clear mind! Overweeg verder ook eens planten. Zo maak je het gezellig én zorg je voor een goede luchtkwaliteit. 

Dress like a grown up

Het is heel erg verleidelijk om tijdens een dagje thuis werken de hele dag in je pyjama te werken. Maar dit doet geen wonderen voor je focus. Bovendien wil je toch niet dat je manager tijdens een call een glimp opvangt van je baggy old t-shirt. Kleed je dus aan alsof je fysiek naar je werk gaat.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more