Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Met deze 5 soft skills raak jij verder in je carrière

Het juiste diploma, een uitgebreide knowhow over de sector en een goede talenkennis zijn stuk voor stuk zaken die je nodig hebt om je verdere carrière uit te bouwen. Maar als jij echt wil uitblinken in je job, zijn je soft skills net zo belangrijk. Met deze 5 cruciale vaardigheden in je rugzak word jij echt een krak in je vak.

Bright Plus

2 min. leestijd

Communicatie

Of je nu een functie beoefent in front-office, back-office of op de baan, als meertalig professional is communicatie in één woord: alles. Het is de lijm tussen jou en je collega’s, het tweerichtingsverkeer met je manager en je uithangbord naar de buitenwereld.

Maar leren communiceren is meer dan vlot praten en schrijven alleen. In een goed gesprek heb je net zoveel aandacht voor wat de ander te zeggen heeft. Daarom is actief luisteren een even cruciale skill. Door oprecht te leren luisteren zal je situaties beter kunnen inschatten, op een meer effectieve manier kunnen reageren én je eigen kennis of blikveld kunnen verruimen. Een win-win situatie dus.

Leiderschap

Leiderschap is een vaardigheid die we vaak toewijzen aan managers of mensen met bakken ambitie. Maar zelfs aan het begin van je carrière is het een skill die het verschil kan maken.

Leiderschap gaat niet alleen om leiding geven aan anderen. Het bepaalt ook hoe je op dagelijkse basis op de werkvloer staat. Mensen met gevoel voor leiderschap hebben een open en enthousiaste houding, hakken snel en effectief knopen door, denken oplossingsgericht en kunnen zowel zichzelf als hun collega’s inspireren en motiveren om tot het beste resultaat te komen. Aarzel dus niet om te tonen dat jij het voortouw durft nemen en toon je potentieel op elke trede van de hiërarchische ladder.

Verantwoordelijkheid

Discipline tonen en je taken grondig uitvoeren is belangrijk, maar als je jezelf enkel en alleen verantwoordelijk voelt voor je eigen, specifieke takenpakket zal je nooit de meest productieve noch succesvolle medewerker worden.

Als je echt verantwoordelijk bent, toon je niet alleen ownership voor je eigen doelen, maar ook voor de ruimere goals van de hele organisatie. Je toont initiatief om zowel je eigen werking als die van het team te verbeteren, om kennis te delen, om collega’s aan te moedigen en te helpen en om actief mee te denken over de toekomst van het bedrijf.

Teamspirit

Zoals de meeste soft skills vraagt ook teamspirit een combinatie van verschillende vaardigheden.

Als goede teamplayer heb je een radar voor de noden van je collega’s, maar cijfer je ook je eigen behoeftes niet weg. Je durft constructieve feedback te geven, maar ook te vragen. Je bent hulpvaardig, maar ook niet te beroerd om hulp te vragen als je het nodig hebt. En tenslotte ben je vooral jezelf en geef je die ruimte ook aan je collega’s, zodat werk en fun prima kunnen samengaan.

Flexibiliteit

Vergis je niet: flexibiliteit draait niet om het aantal overuren dat jij wil kloppen of hoe vaak je ’s avonds nog je e-mails beantwoordt.

Een goede flexibele houding geeft eerder blijk van je vermogen en bereidheid om nieuwe taken en uitdagingen aan te gaan en dat zonder gebukt te gaan onder druk of stress. Als flexibele medewerker ben je bereid om te helpen waar nodig, deins je niet terug voor extra verantwoordelijkheden die binnen je mogelijkheden liggen en kan je snel schakelen als de plannen toch veranderen.

Helemaal warm geworden om aan de slag te gaan met je nieuwverworven vaardigheden? Surf dan naar onze beroepsoriëntatietool en ontdek welke job jou op het lijf geschreven is.