Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

5 tips hoe je een sollicitatie stuurt die opvalt

We krijgen vaak de vraag van kandidaten hoe ze zich nu het best in de verf kunnen zetten wanneer ze gaan solliciteren. Want hoe zorg je ervoor dat jouw sollicitatie opvalt?

Bright Plus

2 min. leestijd

Een erg goede vraag, want er zijn wel wat verschillende manieren om op te vallen tussen de massa sollicitaties die veel bedrijven ontvangen. We delen graag 5 tips voor een sollicitatie die opvalt.

1. Maak gebruik van een videopitch

Misschien moet je er even voor uit je comfortzone treden, maar het is echt een goede manier om jezelf te presenteren. Je laat zo een stukje van jezelf zien, je toont je echte persoonlijkheid. Hou het wel professioneel en deel enkel relevante info. Natuurlijk zal de eerste versie nog niet perfect zijn, maar oefen een paar keer en voeg nadien degene waar je echt tevreden over bent, toe aan je sollicitatie.

2. Zet je referenties in

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar je netwerk speelt ook een belangrijke rol. In de wereld van Zoover en Tripadvisor zal niemand het gek vinden als je een referentie van een jezelf toevoegt aan je sollicitatie. Wanneer een kandidaat zich bij ons inschrijft, winnen wij ook altijd referenties in om een beeld te krijgen van de kandidaat. Laat de referent je goede kanten beschrijven, maar ook de zaken waarop je je bijvoorbeeld nog kunt ontwikkelen. Dat schrikt echt niet af, maar laat juist zien dat je van transparantie houdt en weet wat je sterktes en zwaktes zijn.

3. Weet bij wie je solliciteert

Een goede voorbereiding is key. Lees je goed in over de organisatie (dat kan bijvoorbeeld via Google, social media en de website(s)) en pak afhankelijk van de functie een element eruit bijvoorbeeld de core values. Beschrijf welke toegevoegde waarde jij kunt bieden op dat vlak en waarom jij binnen de organisatie en het team past.

4. Check je cv

Kijk eens kritisch naar je cv. Dat je in 1980 tijdens je studie hebt gewerkt in de bediening en dat je in 1984 een stage hebt gelopen is misschien namelijk niet meer zo interessant. Kijk echt wat van toegevoegde waarde is voor de functie waarvoor je solliciteert. Zet altijd je laatste werkervaring bovenaan en vertel iets over jezelf. Wees concreet, beschrijf bijvoorbeeld een project waar je trots op bent of beschrijf welke resultaten je in een bepaald functie hebt behaald.

5. Foutloos

Dit klinkt als een open deur, maar zorg ervoor dat je sollicitatie, cv, video pitch, motivatie of wat je dan ook toevoegt aan je sollicitatie in foutloos Nederlands is. Nog te vaak staan er spelfouten in sollicitaties.

Werd je sollicitatie alvast positief onthaald en mag je op gesprek? Proficiat! Bereid je dan goed voor op de meest voorkomende sollicitatievragen

Events en trainingen op de agenda

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 26 april
app.event.read_more