Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Zo maak je als jobstudent een cv dat opvalt!

Je bent nog aan het studeren, maar voelt dat je klaar bent om de arbeidsmarkt te ontdekken en je eerste stappen te zetten naar een professionele carrière. Maar hoe zorg je er als jobstudent voor dat jouw cv boven de rest uitsteekt en werkgevers aantrekt, ondanks je beperkte werkervaring?

Bright Plus

2 min. leestijd

Wij helpen je graag met de look en inhoud van een cv dat jou als jonge en gemotiveerde starter meteen laat shinen.

Een duidelijke structuur

Tuurlijk, jij wil opvallen, je persoonlijkheid in je cv steken en je jeugdige creativiteit showen. Dat is helemaal top, maar dat kan ook in een duidelijke, professioneel ogende structuur. Een goede structuur die toont dat je moeite doet en oog hebt voor details, is immers de sleutel tot sollicitatiesucces. Recruiters hebben vaak weinig tijd, dus zorg je er zo voor dat jouw cv meteen de juiste indruk maakt en in een mum van tijd de nodige informatie meegeeft. Kies bijvoorbeeld voor een overzichtelijke indeling met duidelijke secties, zoals je persoonsgegevens, je opleiding, je eerdere (werk)ervaring en je vaardigheden.

Wie, wat, waar

Begin je cv met de basics: je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Vergeet niet om ook je LinkedIn-profiel toe te voegen, dit is nuttig voor werkgevers die via dit kanaal meer over jou willen weten.

Je opleiding

Je hebt misschien nog niet veel werkervaring, maar als student heb je alvast wel een schoolcarrière om mee uit te pakken. Geef in een tweede sectie op je cv een overzicht mee van je studies, inclusief de naam van de school, de studierichting en de periode waarin je deze hebt gevolgd. Benadruk ook relevante cursussen of buitenschoolse activiteiten die je hebt ondernomen.

Je eerdere ervaring

Of je nu eerder hebt gewerkt, vrijwilligerswerk hebt gedaan of actief bent geweest binnen je school, jeugdbeweging of lokale gemeenschap: laat zien dat je een betrouwbare en gemotiveerde teamspeler bent. Beschrijf je ervaringen op een manier die jouw verantwoordelijkheidsgevoel en werkethos onderstreept. Je kan ook hobby’s vermelden, maar doe dat alleen als ze relevant zijn voor de job waarvoor je solliciteert.

Jouw profiel

Dit is je moment om te schitteren en je persoonlijkheid te tonen. Geef een glimp van jouw unieke eigenschappen en sterke punten. Ben je bijvoorbeeld een doorzetter of juist een creatieve duizendpoot? Laat werkgevers weten wat jou onderscheidt van de rest en waarom jij de perfecte aanvulling bent voor hun team.

Je vaardigheden en competenties

Naast je opleiding en (werk)ervaring is het belangrijk om ook je vaardigheden en competenties in de spotlight te zetten. In deze sectie gaat het niet zozeer om wie je bent, maar wel om wat je kunt. Denk daarbij zowel aan technische vaardigheden als aan soft skills, zoals communicatie en je probleemoplossend vermogen. Vergeet ook zeker niet je talenkennis te vermelden.

Let op spelfouten!

Geen grotere carrièrekraker dan een cv waar nog spelfouten in staan. Een foutloos cv is een absolute must. Neem de tijd om je input zorgvuldig door te lezen en let extra op spelfouten en grammaticale missers. Vraag ook anderen om je cv te controleren, een frisse blik kan vaak fouten aan het licht brengen die je zelf over het hoofd hebt gezien.

Zet in op je motivatie en leergierigheid

Last but not least: laat werkgevers zien dat je gemotiveerd en leergierig bent. Ervaring en skills kan je altijd nog uitbouwen, maar de juiste attitude heb je of niet. Vertel waarom je graag bij dit bedrijf wil werken en wat je hoopt te leren en te bereiken. Toon je enthousiasme en bereidheid om nieuwe dingen te leren, want dat kan het verschil maken tussen een goed en een geweldig cv. Veel succes!

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more