Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Sollicitatiegesprek afgelopen ... En nu?

Je hebt alle – al dan niet moeilijke – waters doorzwommen en bent met glans geslaagd in jouw eerste opzet: op sollicitatiegesprek mogen gaan voor jouw droomjob.

Axelle Bombay

2 min. leestijd

Uiteraard zette je je beste beentje voor en heb je er alles aan gedaan om die nieuwe functie binnen te halen, maar je gesprek zit er op en jouw moment om te schitteren is voorbij. Wat nu?

Stel vragen

Op het einde van elk sollicitatiegesprek krijg je de ruimte om ook zelf nog vragen te stellen. Maak gebruik van die gelegenheid om na te vragen hoe de verdere procedure zal verlopen. Te weten komen op welke termijn er een beslissing zal worden genomen, is bijvoorbeeld een praktisch en belangrijk gegeven.

Gezond opdringerig

Wordt er gesproken van twee weken, wees dan niet de persoon die na drie dagen belt om na te gaan of er al nieuws is. Je motivatie laten blijken is positief, maar niet op een opdringerige manier. Werd er geen bepaalde periode meegegeven, dan kan je eventueel na een week zelf eens horen of er al nieuws is. Doe dit steeds op een vriendelijke en professionele manier, en niet in de aard van “Hoe zit het hier?!”. Hoogstwaarschijnlijk heb je nog geen nieuws ontvangen omdat er nog interne besprekingen zijn, dus pols steeds op een beleefde manier naar feedback.

Een kleine tip bij het vragen naar feedback: doe dit liever per mail dan per telefoon. Niet iedereen binnen een bedrijf is altijd op de hoogte dat er een vacature vrijstaat. Als je moet worden doorverbonden, kan dit intern voor lastige situaties zorgen wanneer je vermeldt waarvoor je belt. Via mail vermijd je dit soort zaken!

Vraag naar feedback

Sta je voor jouw sollicitaties in contact met een uitzendbureau? Ook dan kan je vragen naar feedback, maar doe dit dan rechtstreeks met jouw contactpersoon/uitzendconsulent(e) en ga niet rechtstreeks naar het bedrijf van de vacature bellen. Jouw contactpersoon zal jou steeds op de hoogte houden van nieuws, rechtstreeks contact opnemen heeft dus geen zin en komt ook voor jouw toekomstige werkgever als opdringerig over.

Bedankje

Had je een heel fijn gesprek bij een organisatie en wil je de gesprekspartner bedanken voor zijn of haar tijd? Dan kan dit zeker aan het einde van het sollicitatiegesprek, eventueel ook achteraf nog met een mail. Wees daarin dan wel kort en bondig, het is absoluut te vermijden om nog eens aan te halen waarom je dé perfecte persoon bent voor de functie. In het gesprek heb je al jouw sterktes naar voren kunnen laten komen, ga je contactpersoon dan ook niet vervelen met een gigantische herhalingsmail. Dit werkt hoogstwaarschijnlijk ook in jouw nadeel. Ga je voor een bedankingsmail, geef dan kort weer dat je hem/haar wenst te bedanken voor het aangename gesprek en dat je uitkijkt naar de feedback. Weet ook dat niet elke persoon dit soort mails zal appreciëren, dat is iets wat je tijdens het sollicitatiegesprek wat moet aanvoelen.

Veel succes!

Over de auteur

Axelle Bombay

Ik zit met een bomvol hoofd, waar af en toe woorden uitrollen. In de vorm van een halve betekenisvolle zin of pagina's vol gebrabbel. Klein geluk is iets waar ik van leef en ook heel vaak in schrijven vind. Pen en papier of laptop met klavier, als het alstublieft maar letters zijn die snakken naar een verhaallijn. Leven zonder schrijven, da's niet echt leven, toch?

Lees meer van deze auteur