event
JobVillage Roeselare
Roeselare
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Je cv is je professionele uithangbord. Daar besteed je dus best veel tijd en aandacht aan. Je moet namelijk snel en beknopt een goede indruk maken en onmiddellijk de belangrijkste informatie meegeven. Maar wat vermeld je nou wel en niet op een goed cv?
Je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres zijn onmisbaar op je cv, maar ook je LinkedIn-profiel en een eventuele blog die je schreef zijn nuttige gegevens die je zeker kan vermelden.
Beschrijf in een korte en bondige tekst van maximaal vijf lijnen wie jij bent, wat je zoekt in een job en wat je ambities zijn. Zo kan je op een persoonlijke manier meegeven wat jou motiveert en drijft om te solliciteren, wat jij juist zoekt en waarom jij een interessante kandidaat bent voor de job.
Een recruiter weet graag welke werkervaringen je voordien al opdeed. Zet ze daarom chronologisch onder elkaar, van meest naar minst recent. Vermeld daarbij zeker je functietitel, de organisatie, de periode waarin je de job beoefende en een korte, bondige samenvatting van je voornaamste taken. Boekte je bijzondere successen, zoals het uitbrengen van een publicatie of het winnen van een award? Voeg dan zeker ook een vermelding of online link naar die straffe verdiensten toe.
Ook je studieverleden is belangrijke informatie voor een recruiter. Behaalde je meerdere diploma’s of certificaten? Vermeld ze dan chronologisch, van meest naar minst recent. Geef mee in welke onderwijsinstelling en in welke periode je de opleiding volgde. Behaalde je (grot) onderscheiding? Dan is dit het geknipte moment om daarmee uit te pakken.
Jij wil de job en je bent ervan overtuigd dat je de geknipte kandidaat bent. Maar wat zijn écht je sterke punten? Vermeld deze op maat van de vacature, maar denk ook aan skills die voldoende future proof zijn. Denk verder dan de clichés en hou rekening met wat een recruiter nu en in de toekomst belangrijk zal vinden. Skills als digitale kennis, veerkracht en flexibiliteit worden alleen maar belangrijker, maar wat betekenen ze echt voor jou?
Hoe beter je talenkennis, hoe meer mogelijkheden er zijn voor jou op de arbeidsmarkt. Vooral Engels en Frans blijven bijzonder belangrijke vaardigheden. Vermeld de talen die je beheerst, inclusief je moedertaal, en beschrijf indien relevant ook je niveau voor spreken en schrijven.
Vaak vermelden sollicitanten ook hobby’s of interesses op hun cv. Dit kan nuttig zijn, maar enkel indien ze relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert of als ze bepaalde competenties aantonen. Wil je bijvoorbeeld uitpakken met je teamspirit? Dan is het handig te vermelden dat je ook in je vrije tijd een teamsport beoefent.
Geeft jouw contactpersoon uit een vorige werkervaring toestemming om hem of haar als referentie op te geven? Vermeld dan zeker diens naam, functietitel, de organisatie waar hij of zij voor werkt en de nodige contactgegevens.
Net zoals een fit tussen jou en je toekomstige job een must is, matcht ook je cv best met de functie en de organisatie waarvoor je solliciteert. Pas je profiel en je competenties aan op basis van de vacature. Is een taal heel belangrijk voor deze job? Dan kan je jouw talenkennis ook tonen door je cv in de gevraagde taal op te stellen. Zo toon je nog beter dat je goed voorbereid bent en kom je extra gemotiveerd over.
Wil je nog meer tips? Download dan gratis onze sollicitatiegids.
Lees ook: Hoe leest een recruiter jouw cv?
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Cv
Zo maak je als jobstudent een cv dat opvalt!
2 min. leestijd
Cv en motivatie
Denk ook aan layout: zo ziet een goed cv eruit!
1 min. leestijd
Cv en motivatie
Een professioneel cv opstellen als freelancer
3 min. leestijd
Cv en motivatie
Met succes solliciteren? Vermijd deze veelgemaakte fouten op je cv!
1 min. leestijd
event
Roeselare
event
event
Kortrijk
event
Brussel
event
Hasselt
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.