Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Freelancer bij Outsourcing Solutions: afwisselende projecten, je eigen baas

Je eigen baas zijn: voor steeds meer mensen klinkt dit als muziek in de oren. De vrijheid om zelf beslissingen te nemen en afwisseling in de professionele loopbaan is één van de belangrijkste redenen waarom iemand ervoor kiest om als freelancer aan de slag te gaan.

Bright Plus

3 min. leestijd

Ook in de zoektocht naar een betere work-life balance kan de oplossing van freelance uit de bus komen. Het is hard werken, maar je kiest je eigen dagen, je eigen tarief, je eigen werkplek.

Freelance opdrachten zitten de lift. Bedrijven kiezen steeds vaker voor een tijdelijke of tussentijdse oplossing: zwangerschapsvervangingen, tijdelijke verhoging van werkdruk (vaak door implementatie van nieuwe systemen), in afwachting van een vaste aanwerving of gewoon om even een externe expertise in huis te halen. En dan komt de Freelance Pool van Outsourcing Solutions, onderdeel van Bright Plus, handig van pas! Klanten kunnen beroep doen op onze pool van freelance project assistants. Zij zijn experts in hun vakgebied en zijn heel flexibel inzetbaar. Ook als een klant slechts een paar dagen per week ondersteuning nodig heeft, kan hij op hen rekenen.

Wij zijn gespecialiseerd in sterk administratieve profielen en breiden onze freelance pool ook dagelijks uit met profielen die op hoger niveau inzetbaar zijn (Office, Sales en Marketing, Communicatie, hr…). Bij ons komen freelancers over de vloer voor een kennismakend gesprek, waarin we polsen naar hun interesses en capaciteiten. Als wij een freelanceopdracht binnen krijgen die aansluit bij hun profiel, nemen we telefonisch contact om de opdracht te bespreken en hen na akkoord ook effectief voor te stellen. Wij zorgen voor projecten bij diverse bedrijven in verschillende sectoren en zorgen voor de administratie. Je kan op ons rekenen voor een tijdige betaling.

Eén van onze freelancers vertelt graag wat meer over haar ervaring in het vak en haar samenwerking met Outsourcing Solutions:

“Ik werk nu al 4 jaar als freelancer. De switch van werknemer naar zelfstandige heeft me een enorme vrijheid gegeven. Ik was op zoek naar meer variatie in mijn werk. Afwisseling is belangrijk voor mij, zowel wat jobinhoud als bedrijfsomgeving betreft. Als freelancer werk ik nu op verschillende projecten bij meerdere bedrijven. Het eerste jaar ging ik zelf op zoek naar opdrachtgevers, maar toen kwam ik in contact met Bright Plus. In hun divisie Outsourcing Solutions werken zij met een gespecialiseerde pool voor freelancers. Dankzij hen ben ik ondertussen al 3 jaar aan de slag bij verschillende klanten.

Welke projecten ik al heb gedaan? Ik werkte tot voor kort van thuis uit voor een Hongaars bedrijf, voordien combineerde ik 2 administratieve projecten in Brussel waardoor ik een full-time werkregime had en nu zit ik opnieuw bij een klant in Brussel voor een voltijdse functie als assistant bij een farmaceutisch bedrijf. Het grootste voordeel aan het freelancebestaan is je vrijheid. Nu werk ik voltijds, maar wil ik een periode minder werken, dan is dit gemakkelijk te plannen. Mijn netwerk breidt ook enorm uit, ik leer veel bij en zorg ervoor dat klanten van dag één uit de nood geholpen zijn dankzij mijn zelfstandige aanpak. Sinds ik via Outsourcing Solutions mijn opdrachten vind, is er ook een enorme druk van mijn schouders gevallen. Ik heb een professioneel bedrijf achter me dat me meehelpt om aansluitend aan de ene opdracht een andere te vinden. Al kan ik zelf nog steeds een ander project aannemen. Ook wat de administratieve kant betreft, ken ik nu meer rust. De contracten worden voor mij in orde gebracht en ik ben zeker van een tijdige betaling. Voordien moest ik wel al eens achter mijn uitbetaling aangaan."

Sinds ik via Outsourcing Solutions mijn opdrachten vind, is er ook een enorme druk van mijn schouders gevallen. Ik heb een professioneel bedrijf achter me dat me meehelpt om aansluitend aan de ene opdracht een andere te vinden. Al kan ik zelf nog steeds een ander project aannemen.

Bovendien voel ik me heel erg betrokken bij Outsourcing Solutions. Ik maak deel uit van hun community, word uitgenodigd op events en afterworkdrinks. Zo ontmoet ik ook mijn collega-freelancers. Wat mij betreft, wens ik nog vele jaren met hen samen te werken!”

Mocht dit artikel je inspireren om de stap naar freelancer te zetten, of ben je al freelancer en wens je ook via ons opdrachten binnen te krijgen?

Neem contact met ons op via outsourcing.recruitment@brightplus.be