Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

‘Goodbye assistant, hello professional?’ Een boek vol inzichten

Een kijk op de (r)evolutie van het assistantberoep.

Bedrijven hebben meer dan ooit nood aan meertalige professionals met strategische en creatieve kwaliteiten; experten die zich steeds vaker specialiseren in één vakdomein. We kennen ze als ‘assistants’ … maar geeft die functietitel hun knowhow en ontwikkeling wel voldoende weer? En kunnen we hun uiteenlopende vakkennis eigenlijk samenvatten in één term?

Met ons boek ‘Goodbye assistant, hello professional?’ presenteren we een actuele weergave van het assistantberoep. We analyseren — samen met bedrijven, hogescholen en natuurlijk de medewerkers zelf — welke vaardigheden het verschil maken en hoe je als meertalige professional succesvol blijft op de lange termijn.

De functie

Van assistant naar meertalige professionals

Waarom dit boek? Omdat het tijd werd dat we clichés doorprikten en de assistantfunctie opwaardeerden. Deze medewerkers ontwikkelen zich steeds meer tot sparringpartner en specialist in hun vakgebied. Door globalisering, digitalisering en toenemende concurrentie op de arbeidsmarkt blijven de vaardigheden van assistants voortdurend in beweging: het takenpakket verschuift en de verwachtingen groeien.

Daarom vroegen wij ons af of de functietitel ‘assistant’ de professionaliteit en groeiende verantwoordelijkheid voldoende benadrukt. Na rondetafelgesprekken en marktonderzoek komen we uit bij de term ‘meertalige professional’, maar is die dan wél toereikend?

Het boek

Wat mag je verwachten?

In ‘Goodbye assistant, hello professional?’ gidsen we je door de verandering en opportuniteiten van de functie. Zo weet je meteen wat de toekomst in petto heeft voor meertalige professionals en hoe jij je optimaal kan ontwikkelen. We beantwoorden onder meer deze vragen:

  • Welke vaardigheden moet je in huis hebben, nu en in de toekomst?
  • In welke sectoren en afdelingen kan je terecht?
  • Welke opportuniteiten en groeikansen liggen voor het grijpen?

 

Verdiep je in de assistantfunctie

De podcast

Luister naar onze podcast

Wij willen onze kennis zo veel mogelijk delen, maar leren ook graag bij van andere experten. Daarom gaat Linda Capelle, general manager van Bright Plus, in gesprek over de evolutie van de assistantfunctie. In drie afleveringen kom je meer te weten over

  • het beroep van meertalige professionals (verandering en kansen)
  • de groei van meertalige professionals in de praktijk
  • de toekomst van de arbeidsmarkt en de functie(titel)
Beluister Linda’s podcast

De blog

Een blog vol adviezen en inzichten

Heb je graag een voorsmaakje van het boek? Op onze blog laten we ervaringsdeskundigen aan het woord en delen we interessante adviezen. Zo weet je hoe andere experten naar deze functie kijken en wat meertalige professionals zelf verwachten van hun job.

Experts aan het woord

Personal assistant: van uitvoerder naar regisseur

Van een ondersteunende functie naar een expert die meedenkt: de rol van personal assistant is sterk gegroeid. Ontdek de visie van Janne Hermans (BMW)

A day in the life

Een dag in het spoor van executive assistant Nadine

Een executive assistant is administratief goochelaar, marketingtalent en communicatiemedewerker in één. Nadine vertelt je graag over haar boeiende job

Checklists

‘Goodbye assistant, hello professional?’ Een beroep in volle evolutie

Assistants krijgen meer verantwoordelijkheden en werken projecten van A tot Z uit. Is de functietitel dan nog up-to-date? Ontdek onze visie.

Bestel ‘Goodbye assistant, hello professional?’

Je kan ons boek rechtstreeks kopen bij uitgeverij Owl Press (Borgerhoff & Lamberigts).