Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

‘Goodbye assistant, hello professional?’ Een boek vol inzichten

Een kijk op de (r)evolutie van het assistantberoep.

Bedrijven hebben meer dan ooit nood aan meertalige professionals met strategische en creatieve kwaliteiten; experten die zich steeds vaker specialiseren in één vakdomein. We kennen ze als ‘assistants’ … maar geeft die functietitel hun knowhow en ontwikkeling wel voldoende weer? En kunnen we hun uiteenlopende vakkennis eigenlijk samenvatten in één term?

Met ons boek ‘Goodbye assistant, hello professional?’ presenteren we een actuele weergave van het assistantberoep. We analyseren — samen met bedrijven, hogescholen en natuurlijk de medewerkers zelf — welke vaardigheden het verschil maken en hoe je als meertalige professional succesvol blijft op de lange termijn.

De podcast

Luister naar onze podcast

Wij willen onze kennis zo veel mogelijk delen, maar leren ook graag bij van andere experten. Daarom gaat Linda Capelle, general manager van Bright Plus, in gesprek over de evolutie van de assistantfunctie. In drie afleveringen kom je meer te weten over

  • het beroep van meertalige professionals (verandering en kansen)
  • de groei van meertalige professionals in de praktijk
  • de toekomst van de arbeidsmarkt en de functie(titel)
Beluister Linda’s podcast

Het boek

Wat mag je verwachten?

In ‘Goodbye assistant, hello professional?’ gidsen we je door de verandering en opportuniteiten van de functie. Zo weet je meteen wat de toekomst in petto heeft voor meertalige professionals en hoe jij je optimaal kan ontwikkelen. We beantwoorden onder meer deze vragen:

  • Welke vaardigheden moet je in huis hebben, nu en in de toekomst?
  • In welke sectoren en afdelingen kan je terecht?
  • Welke opportuniteiten en groeikansen liggen voor het grijpen?

 

De functie

Van assistant naar meertalige professionals

Waarom dit boek? Omdat het tijd werd dat we clichés doorprikten en de assistantfunctie opwaardeerden. Deze medewerkers ontwikkelen zich steeds meer tot sparringpartner en specialist in hun vakgebied. Door globalisering, digitalisering en toenemende concurrentie op de arbeidsmarkt blijven de vaardigheden van assistants voortdurend in beweging: het takenpakket verschuift en de verwachtingen groeien.

Daarom vroegen wij ons af of de functietitel ‘assistant’ de professionaliteit en groeiende verantwoordelijkheid voldoende benadrukt. Na rondetafelgesprekken en marktonderzoek komen we uit bij de term ‘meertalige professional’, maar is die dan wél toereikend?

De blog

Een blog vol adviezen en inzichten

Heb je graag een voorsmaakje van het boek? Op onze blog laten we ervaringsdeskundigen aan het woord en delen we interessante adviezen. Zo weet je hoe andere experten naar deze functie kijken en wat meertalige professionals zelf verwachten van hun job.

Checklists

Zo stimuleer je je growth mindset

Het werk van meertalige professionals is veelzijdiger en uitdagender dan ooit. Wij vertellen je hoe je kan groeien dankzij een growth mindset.

A day in the life

Een dag in het spoor van HR Project Consultant Bart

De lat ligt hoog voor meertalige professionals. Hr project consultant Bart weet er alles over. Hij vertelt over de mogelijkheden binnen HR.

De visie van Julien Balistreri

Waarom de job van assistants steeds crucialer wordt

Meer weten over een job als assistant? Ervaringsdeskundige Julien Balistreri van Ethias deelt zijn visie over het assistantberoep.

Bestel ‘Goodbye assistant, hello professional?’

Interesse in een exemplaar? Contacteer ons vrijblijvend.