Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Succesvol solliciteren in tijden van crisis: hoe doe je dat?

Na de recente coronacrisis breekt er voor veel mensen een nieuw hoofdstuk aan in hun carrière. Ze zijn zich bewuster geworden van wat ze nu écht willen doen met hun leven en maken daar werk van.

Bright Plus

2 min. leestijd

Misschien ben jij ook vastberaden om eindelijk het pad in te slaan dat je altijd al wilde volgen? Of was je al volop aan het solliciteren toen COVID-19 uitbrak en vrees je nu dat je je zoektocht moet staken? Solliciteren is nooit makkelijk en solliciteren in crisistijden is zelfs nog uitdagender. Maar geen zorgen. We geven je een duwtje in de rug met deze nuttige tips! 

Bedrijven werven voortaan anders aan

Andere tijden vragen om een andere manier van aanwerven. Bedrijven willen nu vooral medewerkers met wie ze woelige wateren vlot kunnen doorstaan. Natuurlijk zijn elke organisatie en elke job uniek, maar toch merken we bepaalde vaardigheden op die bijna overal nog meer in trek zijn dan voorheen.

 

  1. Flexibiliteit: dit wordt zonder twijfel hét sleutelwoord voor de komende maanden. Stel je daarom voldoende wendbaar op, ook wat werktijden en -locatie betreft. Toon je ook bereid tot reskilling. Nu bedrijven het vaak moeten doen met minder personeel, zullen diezelfde flexibele, wendbare personeelsleden ook vaker taken moeten uitvoeren die niet in hun functiebeschrijving staan.
  2. Stressbestendigheid: in moeilijke tijden kun je sneller te maken krijgen met stress en negatieve gedachten. Dat kan een impact hebben op jouw productiviteit en mindset. Medewerkers met een positieve ingesteldheid worden door bedrijven dan ook gegeerd omdat die ingesteldheid effect zal hebben op de teamgeest en de resultaten.
  3. Analytisch inzicht: meten is weten. Sinds de coronapandemie zijn werkgevers bewust op zoek naar wendbare mensen die creatief analytisch kunnen meedenken om alternatieve markten aan te boren en nieuwe producten te ontwikkelen.
  4. Computervaardigheden: de crisis heeft de digitale transformatie enkel versneld. Heel wat bedrijven zijn een versnelling hoger geschakeld om nieuwe technologieën te implementeren en processen te digitaliseren. Bij het solliciteren is het dan ook aangewezen namen van applicaties of platformen die je goed beheerst concreet te vermelden op je cv.
  5. Emotionele intelligentie In woelige tijden is het voor bedrijven cruciaal om talent aan te werven dat op de juiste manier weet om te gaan met de emoties van anderen. Collega’s, managers, klanten: ze hebben elk hun eigen uitdagingen. Empathie tonen, goed kunnen luisteren en mensen verzoenen zijn soft skills die in crisistijden gegeerder zijn dan ooit.
     

Ben je volop aan het solliciteren en wil je er met kop en schouders bovenuit steken? Speel deze vaardigheden dan zeker uit in je motivatiebrief en sollicitatiegesprek!

Online solliciteren? Maak er een vlotte videocall van

Nog nooit een online sollicitatiegesprek gevoerd? Oefen eerst eens met een vriend of vriendin. Zo raak je alvast vertrouwd met de technologie en kan jij rustig wennen aan het spreken tegen een computerscherm. Kleed je voor de rest gewoon zoals je je anders zou kleden voor een sollicitatie, en let goed op dat er geen (al te) persoonlijke items op de achtergrond te zien zijn.

Solliciteren in tijden van crisis? Ga gerust voor je droomjob!

Je eerste, goede indruk moet je natuurlijk zelf maken, maar verder kun je volop rekenen op onze experten én op onze jobdatabank. Neem dus gerust contact op of bekijk snel onze vacatures en filter tot je droomjob verschijnt!