Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Een eindejaarspremie, heeft iedereen daar recht op?

Het eindejaar nadert. Alweer een jaar hard gewerkt, en dat verdient ongetwijfeld een beloning. Voor heel wat werknemers komt dat extraatje in de vorm van een eindejaarspremie. Maar heeft elke medewerker recht op zo’n dertiende maand? En welk bedrag met je concreet verwachten?

Bright Plus

2 min. leestijd

Verplicht voor je werkgever?

Of jouw werkgever verplicht is om een eindejaarspremie uit te betalen is afhankelijk van de sector waarin je werkt. Het is dus geen algemene wettelijke verplichting. Je werkgever moet je alleen een premie betalen als dat opgelegd is in de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) van jouw sector.

Behoor je niet tot zo’n sector? Niet getreurd, dat betekent niet per sé dat je geen premie krijgt. Een eindejaarspremie kan ook opgenomen zijn in je arbeidsovereenkomst of het arbeidsreglement van je organisatie. Bovendien kiezen heel wat werkgevers er zelf voor om een dertiende maand te betalen.

Iedereen of niemand?

Vaste werknemers, uitzendkrachten of kersverse teamleden: krijgt echt iedere medewerker in een organisatie een eindejaarspremie? Daar is geen eenduidig antwoord op. In bepaalde gevallen zijn er bijvoorbeeld specifieke voorwaarden waar een medewerker aan moet voldoen. Toch zijn er bepaalde regels die voor de meeste sectoren gelden als het aankomt op…

Uitzendkrachten

Als uitzendkracht heb je ook recht op een eindejaarspremie. In tegenstelling tot vaste werknemers wordt die niet door je werkgever, maar door het Sociaal Fonds voor uitzendkrachten betaald.

Nieuwe medewerkers

Als kersverse werknemer heb je meestal niet meteen recht op een eindejaarspremie. Het is opnieuw de cao die bepaalt hoe lang je al in dienst moet zijn. Vaak gaat het om een periode van minstens drie tot zes maanden.

Langdurige afwezigheid

De regel stelt dat je aanspraak maakt op een eindejaarspremie als je werkt. Toch worden tijdelijke werkloosheid, ouderschapsrust of een ziekteperiode van minder dan drie maanden meestal gelijkgesteld. Je ontvangt dan dus gewoon je eindejaarspremie.

Ben je langer afwezig of neem je tijdskrediet, dan zal je eindejaarspremie lager zijn of worden herberekend. De zogezegde dertiende maand wordt pro rata betaald. Dat betekent dat enkel de gewerkte maanden meetellen in de berekening.

Ontslag

Dien jij zelf je ontslag in? Dan ontvang je geen eindejaarspremie, tenzij de cao dit expliciet anders vermeldt. Word je ontslagen door je werkgever? Dan krijg je sowieso een deel van je eindejaarspremie. Hoeveel die dan bedraagt,  is afhankelijk van de periode dat je tewerkgesteld was.

Hoeveel mag je verwachten?

Hoewel de eindejaarspremie in de volksmond ook de dertiende maand wordt genoemd, is de premie niet altijd gelijk aan een volwaardig maandloon. Vaak gaat het om een percentage van je brutoloon. Bovendien wordt deze premie zwaarder belast. Zelfs wanneer je toch recht hebt op een volwaardige dertiende maand, zal het nettobedrag dat je eraan overhoudt lager zijn dan bij je ‘normale’ verloning.

Wil jij weten hoeveel je netto overhoudt aan je eindejaarspremie? Bereken het snel en gemakkelijk met onze tool.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 19 april
app.event.read_more

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more