Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Het meest duurzame HR-bedrijf worden? Zet je mensen aan het stuur

Sustainability is al jaren een belangrijk topic voor HR-specialist Bright Plus. “Onder het elan van RGF Staffing, de groep waar wij deel van uitmaken, zijn wij hier sinds enkele jaren ook actiever mee bezig”, vertelt HR-manager Steven Cavens.

Jobat Go for Happy

2 min. leestijd

Intussen heeft RGF Staffing zelfs de missie om het meest duurzame HR-bedrijf ter wereld te worden tegen 2030. En hierbij helpen alle initiatieven, ook de meest lokale zoals die bij Bright Plus. ”Onze mensen maken hierbij het verschil.”

Duurzaamheid zit overal. Zo zet Bright Plus sterk in op afvalvermindering, volgt het de CO2-uitstoot en het energieverbruik in de kantoren actief op en sensibiliseert het om bewust om te gaan met energie. Net als veel andere bedrijven kiest Bright Plus, samen met RGF Staffing, ook voor de verdere elektrificatie van zijn wagenpark en geeft het tips om energiezuinig te rijden. “Voorts ruilen steeds meer collega’s hun bedrijfswagen in voor een mobiliteitsbudget. Of ze opteren voor een kleinere of zuinigere wagen en vullen die aan met een fiets of abonnement voor het openbaar vervoer”, vertelt HR-manager Steven Cavens.

Onze mensen maken het verschil

Maar bij Bright Plus staat duurzaamheid vooral dicht bij de mensen. “Als we onze collega’s aanzetten om gezond te eten en meer te bewegen óf onze fietsleasing promoten, dan komt dat zowel mens als milieu ten goede”, stelt Steven. “Maar als dienstverlenende organisatie willen wij vooral op de social pijler het verschil maken.” Dit wordt ook gemeten, via een regelmatige engagement survey en de jaarlijkse deelname aan Great Place to Work. “Dergelijke bevragingen zorgen ervoor dat we vinger aan de pols kunnen houden bij onze medewerkers en kunnen bijsturen waar nodig.”

Recent startte RGF Staffing Belgium een project op, Hear2Work, dat deel uitmaakt van het wereldwijde programma RGF Connect. Met Hear2Work willen we kandidaten met een gehooruitdaging begeleiden naar een geschikte job via opleiding en coaching. En Bright Plus zet hier graag mee haar schouders onder. “Gehoorverlies kan een enorme impact op het dagelijks leven hebben, zowel privé als professioneel. Vaak is het voor mensen met een auditieve uitdaging moeilijker om een geschikte job te vinden en een werkgever die zich wil of kan aanpassen aan hun noden. Zo verkleinen we enerzijds de kloof tussen mensen met gehoorverlies en de arbeidsmarkt en maatschappij, en stimuleren we diversiteit en inclusie op de werkvloer.

High Five

Het welzijnsbeleid bij Bright Plus - samen noemen ze het hun high five-beleid - baseert zich op vijf pijlers: gezonde, geïnformeerde, gelukkige, gemotiveerde en getalenteerde medewerkers. “Daar is nu een zesde bijgekomen: geëngageerd, met een hart voor de maatschappij.”

Dat vertaalt zich in heel wat concrete initiatieven. Want de acties van onze medewerkers, hoe klein ook: die maken het verschil. Van Kom op tegen Kanker en het verzamelen van sinterklaascadeaus voor zij die het minder hebben tot het meedraaien in een Woonzorgcentrum of een boomplantactie. “We hebben per nieuwe Project Consultant, inmiddels staat de teller op meer dan 500, telkens één boom voorzien, waardoor we nu een heel Bright Plus-bos hebben aangeplant.” In alles wat we doen proberen we ons steentje bij te dragen. “Als we bijvoorbeeld een event organiseren, dan reserveren we de overschot voor organisaties als ‘Zonder honger naar bed’.”  Of hoe mens en milieu hand in hand gaan. En dat mag best ook een high five zijn.

Wil jij ook het verschil maken? Ontdek alles over werken bij Bright Plus.

Over de auteur

Jobat Go for Happy

Voel jij je helemaal gelukkig op de werkvloer? Fijn! Maar hoe zorg je ervoor dat het zo blijft? Toch niet zo happy at work? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Of je nu een young graduate bent of al heel wat jaren op teller hebt, Go for happy Magazine helpt je op weg met inspirerende artikels over well-being, hybride werken, modern leiderschap, teamwork en (interne) mobiliteit. En dat allemaal met maar één doel: jouw werkgeluk vergroten.

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more