Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Maité ging aan de slag als freelancer met de hulp van Bright Plus

‘Toen ik net afstudeerde, ging ik bij Bright Plus Outsourcing Solutions aan de slag als project consultant. Op projectmatige basis werken gaf me de kans om van veel verschillende ervaringen te proeven en zo al doende te ontdekken welke jobs en welke vakdomeinen me het best lagen.

Bright Plus

2 min. leestijd

Toen brak echter de coronacrisis uit. Ik voelde me genoodzaakt om meer werkzekerheid te zoeken en een vaste functie aan te nemen. Maar al snel merkte ik dat ik de variatie en de vrijheid die bij outsourcing kwamen kijken, miste. Ik nam opnieuw contact op met Bright Plus en ging op gesprek bij een van hun recruiters.

Een carrière als freelancer

Uit dat gesprek werd het voor mij snel duidelijk: ik wilde aan de slag als freelancer. Want werken op freelancebasis bood me nog meer vrijheid dan werken als project consultant. Ik kon namelijk zelf bepalen welke opdrachten ik zou aannemen, op welke dagen ik zou werken, hoeveel ik zou werken en op welke tijdstippen. En dat terwijl ik toch voortdurend nieuwe contacten kon leggen, nieuwe organisaties kon leren kennen, nieuwe kennis kon op doen en nieuwe ervaringen kon toevoegen aan mijn rugzakje.

Een vlotte opstart

Mijn opstart als freelancer verliep heel vlot. Twee dagen na dat beslissende gesprek belde mijn contactpersoon bij Bright Plus me al op met twee potentiële opdrachtgevers bij wie ik op gesprek mocht gaan. Aan het einde van dezelfde week tekende ik al een samenwerkingsovereenkomst bij mijn eerste opdrachtgever. Na het weekend ging ik daar voor het eerst aan de slag.

Talloze groeimogelijkheden

Op dit moment werk ik voltijds voor die ene opdrachtgever, maar op termijn zou ik het interessant vinden om meerdere opdrachten te combineren. Zo kan ik nog meer afwisseling hebben en ook nog meer kennis vergaren. Dat groeipotentieel is voor mij een heel groot voordeel aan werken als freelancer, net als de goede work-life balance en de mogelijkheid om me toe te spitsen op opdrachten waarbij ik voluit op mijn sterktes kan inzetten.

De werkzekerheid van mijn voormalige vaste functie mis ik niet. Ik heb nog een contract tot het einde van het jaar en heb intussen ook al meerdere aanbiedingen ontvangen in mijn LinkedIn-inbox. Ik ben er dus gerust in dat er na deze opdracht ook weer een volgend project voor me zal klaarliggen.

Zelfs als freelancer is het fijn om te weten dat er mensen zijn die begaan zijn met jou en je jobtevredenheid.

Met Bright Plus sta ik er niet alleen voor

Er zijn natuurlijk wel uitdagingen aan werken als freelancer. Zo sta ik nu zelf in voor mijn administratie en boekhouding. Maar met een goede boekhouder onder mijn arm vormt dat zeker geen probleem.

Bovendien ondersteunt Bright Plus me niet alleen bij het vinden van opdrachtgevers, maar beschikken ze ook over een handig facturatiesysteem, waardoor ik enkel mijn uren moet registreren in dat systeem om vervolgens een bestelbonnummer te ontvangen. Op basis daarvan kan ik een factuur opmaken die ik aan Bright Plus verstuur. Zo ben ik er altijd zeker van dat ik snel en correct wordt uitbetaald.

Daarnaast word ik ook af en toe opgebeld met de vraag of alles nog fijn verloopt bij mijn opdrachtgever. Zelfs als freelancer is het fijn om te weten dat er mensen zijn die begaan zijn met jou en je jobtevredenheid.’

Events en trainingen op de agenda

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 26 april
app.event.read_more