Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Ontdek welke contractvorm het best bij jou past

Sommige werknemers zoeken naar werkzekerheid, voor anderen is vrijheid precies wat ze nodig hebben. Gelukkig heb je vandaag de mogelijkheid om een contractvorm te vinden die echt bij jou past. Een overeenkomst waar jij je goed bij voelt, draagt immers bij tot je jobtevredenheid. Ontdek dus snel op welke manier jij het liefst aan de slag gaat.

Bright Plus

3 min. leestijd

Een vast contract

Bij een vast contract ga je onmiddellijk vast in dienst bij een organisatie. Er hangt geen einddatum aan vast en dat biedt een langetermijnperspectief, zowel voor de werkgever als voor jou. Het biedt jou dus heel wat zekerheid. Bovendien heb je bepaalde rechten, zoals bijvoorbeeld vakantiegeld en een eindejaarspremie en bouw je pensioen en anciënniteit op. Je hebt ook weinig administratieve rompslomp en kan vaak rekenen op extra voordelen, zoals een groepsverzekering, maaltijdcheques of een woon-werkvergoeding.

Anderzijds kan een vast contract ook heel wat keuzestress met zich meebrengen. Hoe kies je één job uit zoveel mogelijkheden die je aanspreken? Pas je wel in het team of bij de bedrijfscultuur? Wat als je toch geen match blijkt te zijn? Als je kampt met zulke onzekerheden, kan je de ondersteuning van een rekruteringsbureau zoals Bright Plus inschakelen. Zij kunnen samen met jou op zoek gaan naar de antwoorden op je vragen.

Uitzendwerk

Uitzendwerk is een vorm van tijdelijk werk dat door jou wordt uitgevoerd in opdracht van een uitzendbureau bij een andere organisatie. Het biedt meer flexibiliteit, maar minder zekerheid dan een vast contract, al kan uitzendwerk ook een opstap zijn naar een vaste job.

Uitzendwerk hoeft dus zeker geen breekpunt te zijn. Des te meer omdat je als uitzendkracht over het algemeen op gelijkaardige voordelen kan rekenen als een vaste werknemer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extralegale voordelen, een eindejaarspremie als je minstens 65 dagen bij een werkgever hebt gewerkt en vakantiegeld dat wekelijks of maandelijks mee wordt uitbetaald.

Outsourcing

Een vaste job, of toch liever proeven van verschillende functies? Dankzij outsourcing moet je die keuze niet meer maken. Je bent immers vast in dienst bij een HR-dienstverlener zoals Bright Plus, maar gaat op projectmatige basis aan de slag bij hun klanten. Dat biedt heel wat voordelen.

Het biedt jou namelijk de mogelijkheid om je kennis en netwerk in sneltempo uit te breiden en verschillende jobs te leren kennen, steeds met de zekerheid van een vast contract. Project na project vul je jouw rugzak met nieuwe vaardigheden, maak je kennis met verschillende sectoren en bedrijfsculturen en krijg je de kans om steeds nieuwe organisaties te verrijken met je opgedane kennis en skills.

Werken als freelancer

Als freelancer ben je als zelfstandig aan de slag. Je hebt niet de zekerheid en voordelen van een vast contract, maar hebt wel tal van andere voordelen. Afwisseling in de job is er daar één van, maar ook vrijheid speelt voor veel freelancers een belangrijke rol. Werken als freelancer biedt nu eenmaal een zekere flexibiliteit die met een vast contract niet mogelijk is. Freelancers bepalen (in samenspraak met hun opdrachtgevers) zelf hun werkdagen en –uren, wanneer ze beschikbaar zijn en wanneer ze vakantie nemen.

Naast die vrijheid biedt freelancewerk je ook de mogelijkheid om je expertise in een vakdomein dat je interesseert op te bouwen en die kennis te delen met verschillende bedrijven. Zo kan jij je individuele sterktes optimaal inzetten, wat bijdraagt tot je jobtevredenheid en je werkgeluk.

Daartegenover staat natuurlijk dat je zelf instaat voor je administratie en dat je zelf op zoek moet gaan naar opdrachtgevers. Gelukkig kan een HR-dienstverlener zoals Bright Plus jou hier ook bij ondersteunen. Zij zoeken voor jou tijdelijke opdrachten bij verschillende klanten in meerdere sectoren. Daarbij houden ze rekening met jouw wensen en ambities. Welke opdrachten je aanvaardt en wat je nadien doet, kies je volledig zelf.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem een kijkje tussen al onze jobs. Tot snel?

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 19 april
app.event.read_more

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more