Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Op zoek naar een job in de zomer? Een goed idee!

Het is zomervakantie. Belandt jouw cv dan op een leeg bureau? Nee hoor, wel integendeel. In de zomer op zoek gaan naar een nieuwe job kan net heel wat voordelen met zich meebrengen. Ontdek snel deze 4 goede redenen om ook tijdens de zomermaanden te blijven solliciteren.

Bright Plus

1 min. leestijd

Minder concurrentie

Een verre vakantie, festivals, een herexamen in het verschiet of even uitblazen na een recent ontslag: er zijn heel wat redenen waarom er tijdens de zomer minder kandidaten solliciteren. Dat betekent dus ook minder concurrentie tijdens jouw zoektocht naar een job.

Je verhoogt op die manier je kansen, maar hou er wel rekening mee dat recruiters ook met vakantie gaan. Heb je na een tijdje nog geen reactie ontvangen? Stuur dan na drie weken even een reminder of bel de recruiter op. Dat getuigt meteen van de juiste motivatie.

Meer aandacht voor jouw cv

In heel wat bedrijven wordt er weleens naar de zomermaanden gerefereerd met de term ‘komkommertijd’. Grote projecten staan vaak op een lager pitje en de workload ligt in veel organisaties wat lager. Daarom hebben recruiters op dat moment meer tijd om je sollicitatiebrief en cv aandachtig door te nemen en verder te kijken dan enkele key vereisten.

Een gemoedelijke sfeer

De zomer is een fijne periode. De zon schijnt, mensen plannen vakanties en na het werk is er altijd wel ergens een gezellig terrasje of leuk festival te vinden. Ook recruiters en werkgevers zijn dus in hun nopjes, waardoor ook sollicitatiegesprekken er vaak gemoedelijker aan toegaan. Als de recruiter die tegenover jou zit goedgeluimd is, verhoogt dat jouw kansen om hem of haar te overtuigen van jouw kunnen. Let wel: hou je ondanks het warme weer altijd aan een professionele dresscode.

Meer netwerkmogelijkheden

De zomer is het seizoen bij uitstek om te netwerken op sociale events. Mensen hebben meer tijd en er wordt ook gewoon meer georganiseerd. Trek op regelmatige basis naar een after work drink of summer conference en bouw je professionele netwerk uit terwijl je geniet van goede zomervibes. Je sollicitaiteproces mag dan wat trager gaan tijdens deze maanden, maar het resultaat is extra zonnig.

Wil jij tijdens de zomermaanden jouw kans wagen? Neem dan een kijkje tussen onze jobs.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more