Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kies voor een job in hr!

Heb jij een hart voor mensen, nood aan afwisseling en de drive om te groeien? Dan is een job in human resources jou op het lijf geschreven. Er wacht je immers een boeiende carrière vol variatie, groeikansen en voldoening. En dat zijn nog maar enkele voordelen van een job in hr.

Bright Plus

3 min. leestijd

Een job vol sociaal contact

Er is geen enkele afdeling binnen een bedrijf waar jouw voorliefde voor mensen beter kan floreren dan in hr.  Als hr-medewerker zijn mensen immers je corebusiness. Je werkt namelijk nauw samen met je collega’s én onderhoudt in je job ook heel wat sociale contacten, zoals sollicitatie- en evaluatiegesprekken.

Daarenboven ben je het aanspreekpunt voor alle collega’s die hr-gerelateerde vragen hebben. Daardoor ben jij de persoon die ervoor kan zorgen dat iedereen in de organisatie zich lekker in z’n vel voelt en dat de juiste mensen op de juiste plaatsen terechtkomen. Je hebt dus niet alleen een grote impact op je eigen werkgeluk, maar ook op dat van je collega’s. Zo bouw je zowel aan je eigen ontwikkeling en welzijn als aan dat van de andere medewerkers van de organisatie.

Een job met voor ieder wat wils

De ene job in hr is de andere niet. Als human resourcesmedewerker heb je namelijk keuze zat als het op functies aankomt. Zo kan je aan de slag binnen payroll, compensation & benefits, learning & development, recruitment en noem maar op. Elke hr-medewerker kan met andere woorden inzetten op persoonlijke sterktes en vaardigheden. Of jij nu een crack bent in cijfers, gebeten bent door de sociale wetgeving of een echte kick krijgt van het resultaatsgedreven aspect van headhunting: er is een hr-functie die perfect bij je past.

Een job vol impact

Een job in hr is werken met, maar ook voor mensen. Daardoor biedt jouw job voor iedereen in de organisatie een grote meerwaarde en kan je echt een verschil maken in het leven van je collega’s. Je geeft mensen tenslotte werk, helpt ze om hun loonpakket te optimaliseren, werkt actief mee aan hun welzijn op de werkvloer en zorgt dat ze elke maand beloond worden voor hun inzet.

Onderschat daarnaast ook de impact van hr op het succes van de hele organisatie niet.  Als hr-medewerker vertaal je mee de organisatiestrategie. Mensen zijn namelijk het grootste kapitaal in veel bedrijven. Ervoor zorgen dat de juiste medewerkers op de juiste plaats zitten, dat ze met bakken goesting naar de werkvloer komen en dat ze elke dag gemotiveerd zijn om het beste van zichzelf te geven heeft een rechtstreekse invloed op het bedrijf. Het resulteert in minder ziekteverzuim, betere prestaties, meer productiviteit, meer tevreden klanten en een goed employer brand. Zaken die stuk voor stuk een enorme impact hebben op de resultaten van een bedrijf.

Een job vol variatie

Van een overdaad aan sollicitaties tot een vacature die maar niet raakt ingevuld: elke dag als hr-medewerker brengt andere uitdagingen met zich mee. Bovendien omvat hr nog zoveel meer dan mensen aanwerven. Je buigt je ook over hr-vraagstukken, zoals het werk- en verlofrooster van je collega’s, onboardingprocessen, ziekteverzuim, salarisonderhandelingen, bonussen, pensioenen, werknemerswelzijn, evenementen, ontslagen... Elke vraag en elke medewerker is anders, en daarmee elk van jouw werkdagen ook. Eentonig werk is er voor jou als hr-medewerker dus niet bij.

Een job vol groeikansen

Het is fantastisch dat jij je ontfermt over de groei en ontwikkeling van je collega’s, maar ook jij mag rekenen op heel wat doorgroeimogelijkheden. Binnen heel wat organisaties houden verschillende functies zich bezig met hr. Je hoeft dus niet eens buitenshuis op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Net omdat er zoveel mogelijkheden zijn, kan je gewoon binnen je eigen functie doorgroeien.

Dat kan je in de eerste plaats horizontaal doen, door je te verdiepen in de verschillende aspecten van hr, je skills en competenties uit te bouwen en meer of nieuwe projecten op te nemen. Maar als hr-medewerker heb je zeker ook de mogelijkheid om verticaal te groeien. Zo kan je doorstromen van een eerder uitvoerende functie naar een meer strategische rol als hr-businesspartner of na een tijdje zelfs een leidinggevende functie als hr-manager opnemen.

Een job vol verandering

De bedrijfswereld staat niet stil en ook de wereld van hr evolueert razendsnel. Daar is de sterke digitalisering van de hr-werking maar één voorbeeld van. Die voortdurende vernieuwing en ontwikkeling houdt een functie als hr-medewerker des te boeiender en zorgt ervoor dat je kan blijven bijleren, elke dag opnieuw.

Helemaal klaar voor de uitdaging? Vind hier jouw droomjon in hr!

Events en trainingen op de agenda

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 26 april
app.event.read_more