Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Rihab Zefzaf maakt het verschil als HR Consultant bij Bright Plus

Rihab Zefzaf begon haar avontuur bij Bright Plus Outsourcing Solutions en kon daarna aan de slag als HR consultant bij Bright Plus. Ze vertelt wat ze zo geweldig vindt aan haar job. Benieuwd wat deze functie jou allemaal te bieden heeft?

Bright Plus

2 min. leestijd

‘Met een klein hartje solliciteerde ik na mijn bacheloropleiding Human Resources bij Bright Plus. Hoewel ik op school heel wat theorie meekreeg, wist ik nog niet goed wat ik mocht verwachten of waar ik überhaupt goed in zou zijn. Eén ding wist ik wel heel zeker: ik wilde werken in een organisatie waarin ik de mogelijkheid kreeg om te ontdekken, te ontwikkelen en te groeien. Precies de reden waarom Bright Plus mijn eerste keuze was.

Als HR Project Consultant, mijn eerste functie binnen Bright Plus Outsourcing Solutions, kreeg ik die opportuniteit meteen. Mezelf en mijn talenten ontdekken, kennis opdoen, die in de praktijk kunnen omzetten en de vrijheid hebben om hierin mijn eigen weg te vinden, maakten van mijn eerste project een bijzonder leerrijke en motiverende ervaring.’

Werken met mensen

‘Tijdens dat eerste project ondersteunde ik het administratieve team van Bright Plus bij het opmaken van contracten en de verloning van uitzendkrachten. Hoewel paritaire comités en ADV-uren me op dat moment nog onbekend waren, voelde ik me goed in deze functie. Ik kreeg namelijk de kans om me in de materie te verdiepen en vragen te stellen. Ik kreeg een grondige opleiding en stond in nauw contact met mijn collega’s.

Dat sociaal contact was niet alleen heel leerrijk, het gaf me ook een boost. Ik wist het zeker: werken met en voor mensen, dat was de richting die ik uit wilde gaan. Toen ik mijn eerste project afrondde, stond er een nieuwe functie voor me klaar waarin dat ook echt kon: HR Consultant bij Bright Plus. In deze functie ga ik voor kandidaten op zoek naar de juiste job en kan ik mijn passie voor mensen verder ontwikkelen. Ik werd meteen ondergedompeld en vond hierin de job van mijn dromen.’

Beide partijen verder helpen, geeft me enorm veel voldoening. Ook de waardering die ik ervoor krijg, motiveert me mateloos.

Een job als matchmaker

‘Wat ik zo geweldig vind aan mijn job als HR Consultant is dat ik elke dag insta voor het maken van de juiste match tussen organisaties en sollicitanten. Beide partijen verder helpen, geeft me enorm veel voldoening. Ook de waardering die ik ervoor krijg, motiveert me mateloos. Ik hecht dan ook veel belang aan een persoonlijke aanpak in mijn interviews, het bieden van een goede opvolging en een nauw contact, zowel telefonisch als face-to-face. Tot slot vind ik het fijn dat ik ook een adviserende rol kan spelen bij de opstart van kandidaten. Een juiste match maken gaat immers verder dan de kandidaat en het bedrijf enkel aan elkaar voorstellen.’

Een waaier aan mogelijkheden

‘Dat ik binnen Bright Plus kan inzetten op mijn eigen sterktes is voor mij de kers op de taart. Met veel zin en onder goede begeleiding startte ik ook een groeitraject in het domein Sales. Ik vind het heel fijn om te weten dat er binnen Bright Plus verschillende mogelijkheden zijn en dat ik aangemoedigd word om mijn vaardigheden en interesses uit te diepen tijdens opleidingen op maat en tijdens boeiende en inspirerende webinars vol tips & tricks die ik mijn hele carrière zal meenemen.’

Ook interesse in een carrière binnen HR? Ontdek hier de vele mogelijkheden die dit vakdomein jou kan bieden.