Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Starten op je nieuwe job in de zomer? Zo vlieg je er goed in!

Starten op een nieuwe job: spannend! In de zomer ligt de verveling echter al wat sneller op de loer. Als al je nieuwe collega’s één voor één in verlof gaan, bestaat de kans dat het zeer rustig is. Misschien wat té rustig… Maar dat betekent niet dat je niks kan doen op je nieuwe werkplek. Integendeel: met deze tips neem je een sterke start!

Josefien De Bock

3 min. leestijd

Werk je goed in

In de meeste bedrijven gaat het er in de zomer wat rustiger aan toe. Maar wanneer alles na de vakantie weer op gang komt, kan het al snel zeer druk worden. Maak van de zomermaanden gebruik om het bedrijf en jouw takenpakket te doorgronden. Neem tijd om de softwareprogramma’s en andere systemen die je nieuwe werkgever gebruikt onder de knie te krijgen. Je kan de rustigere periode ook gebruiken om je kennis te verbeteren. Stel dat je veel Excel nodig hebt in je nieuwe job en je bent hier niet zo sterk in, dan kan je eventueel een webinar volgen om je skills bij te spijkeren. Hiermee toon je dat je gemotiveerd bent en zo maak je een goeie indruk.

Help je collega’s

Misschien heb je zelf wat minder werk, maar er zijn vast wel collega’s bij wie het druk is. Aarzel niet om hen te helpen. Stel vragen en toon interesse in wat ze doen. Zo maak je kennis met je nieuwe collega’s, doe je hen een plezier én leer je ook nog eens het bedrijf beter kennen. Dat zijn drie vliegen in één klap!

Neem tijd voor minder belangrijke dingen

Je bureau inrichten, je mailbox configureren, je e-mail signature instellen: allemaal dingen die moeten gebeuren wanneer je start op je nieuwe job. Maar als het druk is, heb je er wellicht weinig of geen tijd meer voor en verschuiven ze naar de achtergrond. Maak gebruik van de zomermaanden om deze ‘minder belangrijke’ zaken in orde te brengen. Zo kan je er vanaf september volledig in vliegen!

Geniet van de zon

Het is zomer, dus vergeet niet te genieten van het mooie weer. Ga over de middag even naar buiten, bijvoorbeeld voor een wandelingetje of om te lunchen in de zon. Wees niet bang om aan je nieuwe collega’s te vragen om je te vergezellen. Wedden dat ze enthousiast zijn? Je kan hen ook trakteren op een verfrissend ijsje als vieruurtje, of ga na het werk samen iets drinken op een terrasje. De zomerzon maakt het een pak makkelijker om kennis te maken!

Denk regelmatig na

Neem tijd voor zelfreflectie. Weet je goed waaruit je takenpakket bestaat en krijg je alles onder de knie? Heb je alle informatie die je nodig hebt om je job goed uit te voeren? Vind je je nieuwe job leuk, beantwoordt hij aan je verwachtingen? In drukke periodes heb je vaak geen tijd om hierbij stil te staan. Geef je bevindingen en ervaringen eerlijk door aan je leidinggevende. Dat komt het bedrijf ten goede, want zij hebben er alle belang bij dat jij je goed voelt in je job. En als je nuttige feedback geeft, kom je over als een leergierige en gemotiveerde werknemer. Zeker doen!

Let op je kledij

Als het erg warm is, mag je uiteraard een zomerse outfit dragen om de dag op kantoor te overleven. Kies voor lichte stoffen die goed ventileren, zoals een witte blouse op een midirok of een losse jumpsuit. Mannen kunnen gaan voor een chinobroek met een net t-shirt of een linnen hemd. Let er wel op dat je niet té zomers gekleed bent. Een kantoor blijft een kantoor, óók tijdens een hittegolf en als er weinig mensen aanwezig zijn. Hou je slippers, strapless tops, al te korte broeken en rokken dus voor in je vrije tijd. Want ook je voorkomen is belangrijk voor de indruk die je nalaat bij je nieuwe collega’s.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem een kijkje tussen onze jobs

Over de auteur

Josefien De Bock

Josefien De Bock fladdert door het leven als freelance copywriter en content creator. Als Text Fairy tovert ze de mooiste teksten tevoorschijn voor klanten in diverse sectoren. Met veel ervaring, enthousiasme én een vleugje magie! Check it out op www.textfairy.be. Omdat ze maar niet genoeg kan krijgen van schrijven, blogt Josefien bovendien over alles wat haar fascineert en interesseert op www.josieslittlethings.be.

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 26 april
app.event.read_more