Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Tijdelijke jobs: wat zijn de mogelijkheden?

Tijdelijke jobs hebben vaak onterecht met heel wat vooroordelen te kampen. Daarin schuilt echter een misverstand. Tijdelijke jobs bieden je namelijk een unieke kans om je skills aan te scherpen, meerdere bedrijfsculturen te leren kennen en een breed netwerk op te bouwen.

Jolien Nulens

2 min. leestijd

Tijdelijke jobs: wat zijn de voordelen?

Tijdelijke jobs helpen je je skills uit te breiden

Elke tijdelijke job zorgt telkens voor een nieuwe leerervaring. Door in verschillende werkomgevingen aan de slag te gaan, ontwikkel je een brede set aan vaardigheden, leer je om je vlot aan te passen en krijg je de kans om uit je comfortzone te stappen. Dit helpt niet alleen om je cv te verrijken, maar biedt je ook een uitgelezen kans om te ontdekken wat je echt graag doet.

Tijdelijke jobs vergroten je netwerk

Tijdelijk werk opent de deur naar heel wat nieuwe relaties. Met elke nieuwe opdracht ontmoet je nieuwe mensen waarmee je je professionele netwerk kunt uitbreiden. Dit kan waardevolle kansen opleveren voor verdere carrière. En wie weet welke jobopportuniteiten er zo op je pad komen?

Tijdelijke jobs kunnen permanent worden

Interessant feit: veel tijdelijke contracten monden uit in een vaste job binnen hetzelfde bedrijf. Tijdelijk werk geeft je namelijk de unieke gelegenheid om een bedrijf goed te leren kennen en je kwaliteiten te bewijzen. Ook jij krijgt natuurlijk ruim de kans om de bedrijfscultuur op te snuiven en te kijken of er een match is op lange termijn. Win-win dus!

Wat zijn jouw mogelijkheden?

Er zijn verschillende soorten tijdelijke jobs, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. We bezorgen je graag een kort overzicht van de verschillende opties:

Contract bepaalde duur

Dit type contract is voor een vooraf bepaalde periode, bijvoorbeeld zes maanden of een jaar. Dit biedt je een zekere mate van stabiliteit aangezien je goed weet hoe lang je aan de slag zal blijven. Daarnaast geeft het je ook de mogelijkheid om zonder al te veel verplichtingen te ervaren hoe het is om voor een bepaald bedrijf of in een bepaalde sector te werken.

Interimopdrachten

Werken via interim betekent dat je tijdelijk wordt tewerkgesteld bij een organisatie of bedrijf. Uitzendarbeid is wanneer een werknemer tijdelijk in dienst wordt genomen door een uitzendbureau (werkgever). Het uitzendbureau ‘leent’ de uitzendkracht vervolgens uit aan een klant om daar tijdelijk aan de slag te gaan. De flexibiliteit van interim kan je helpen om snel nieuwe ervaringen op te doen en je aanpassingsvermogen te vergroten.

Outsourcing

Outsourcing betekent letterlijk “uitbesteden”. Hier ben je vast in dienst bij een hr-dienstverlener (bijvoorbeeld Bright Plus), maar ga je aan de slag in verschillende bedrijven voor verschillende projecten. Dit geeft je de kans om een breed scala aan bedrijfsculturen en werkpraktijken te ervaren, en kan je carrière een veelzijdige boost geven.

Freelance

Als freelancer ben je je eigen baas. Je werkt als zelfstandige en gaat op projectbasis aan de slag voor verschillende klanten. Dit vereist meer ondernemerschap en brengt soms wat onzekerheid met zich mee, maar de vrijheid en flexibiliteit die ermee gepaard gaan, zijn voor velen zeer aantrekkelijk. Ook kun je de projecten kiezen die je het meest interesseren en die het best passen bij het carrièrepad dat jij voor ogen hebt. Tot slot heb je tal van hr-dienstverleners, zoals Bright Plus, die je bijstaan en je helpen met je zoektocht naar opdrachten.

Er zijn dus tal van manieren om tijdelijk aan de slag te gaan en elk van deze mogelijkheden kan je verschillende ervaringen en kansen bieden. Ben jij op zoek naar een tijdelijke uitdaging? Neem dan een kijkje tussen onze openstaande jobs!

Over de auteur

Jolien Nulens

Als HR Marketeer bij Bright Plus vorm ik de link tussen HR en Marketing. Een beetje een vreemde combinatie, hoor ik je denken. Maar de juiste mensen op de juiste plaats, dat is mijn uitdaging. Hoe hou je jouw werknemers gelukkig en jouw Employer Brand sterk? Eigenlijk door met een marketingbril naar HR te kijken. Mensen zijn niet alleen het belangrijkste kapitaal van een bedrijf, maar ook het visitekaartje, échte ambassadeurs. En daar hou ik me dagelijks vol enthousiasme en passie mee bezig.

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 26 april
app.event.read_more