Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Waarom RGF Staffing Belgium zo sterk inzet op diversiteit en inclusie

Als internationale hr-partner koppelt RGF Staffing innovatieve diensten aan lokale kracht en vertegenwoordiging. De organisatie zet daarbij maximaal in op inclusie en diversiteit, vanuit de overtuiging dat je onmogelijk een mensenbedrijf kunt zijn als je die mensen niet ondersteunt. RGF Staffing maakt dit waar met heel concrete initiatieven.

Fokus

2 min. leestijd

RGF Staffing, de overkoepelende organisatie boven onder andere Bright Plus, heeft als ambitieuze doelstelling om tegen 2030 dé meest duurzame hr-speler van de wereld te zijn. Inclusie en diversiteit maken daar als strategische pijler onlosmakelijk deel van uit. “Vandaag zetten heel wat bedrijven zich in voor duurzaamheid”, begint projectcoördinator sustainability Michael Vercauteren. “Dat wordt vaak geassocieerd met groene energie en omgevingszorg – en terecht – maar het gaat daarnaast ook om zorgen voor de mensen. Als hr-bedrijf is het onze absolute plicht en missie om te streven naar een arbeidsmarkt die een weerspiegeling is van de samenleving.”

Women at the top

Een mooi voorbeeld daarvan is het feit dat vijf van de zes CEO’s binnen RGF Staffing vrouwen zijn, een contrast met de Belgische trend waar slechts 10 procent van de CEO’s vrouwen zijn. “Puur een kwestie van mensen groeikansen geven”, legt communicatiemanager Katrien Bex uit. “Dat zijn allemaal vrouwen die gestart zijn als consulent en vervolgens op basis van eigen ambitie en talent naar de top zijn doorgegroeid. We hebben dus niet met quota gewerkt – hoewel die als noodzakelijk kwaad moeten kunnen om verandering in gang te zetten – maar het toont wel hoe iedereen binnen onze organisatie die groeikansen krijgt. En dit ongeacht genderexpressie – dat mag nooit een struikelblok vormen om je talenten te ontplooien.”

Ondersteuning aan mensen met gehooruitdaging

Een ander voorbeeld is RGF Connect, het recente wereldwijde sociale programma rond gelijke kansen van RGF Staffing. “Met dat programma willen we bruggen bouwen en belemmeringen wegnemen”, duidt Michael Vercauteren. “Concreet geven we in ons land in deze eerste fase extra begeleiding aan mensen met een gehooruitdaging – in de toekomst komen daar nog andere doelgroepen bij.

Mensen met een gehooruitdaging hebben sowieso al toegang tot al onze vacatures, maar nu steunen we die ook concreet op vlakken waar ze die steun echt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van opleidingen en masterclasses, maar ook individuele coachings – bijvoorbeeld rond jobinterviews – om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te maximaliseren en hen te begeleiden naar hun droomjob. De vaststelling: deze talenten vormen echt wel een verrijking voor organisaties zonder dat er grote aanpassingen nodig zijn op de werkvloer.”

Jongeren uit een moeilijke socio-economische achtergrond

80% van de Belgische jobs vergt gemiddeld tot hooggeschoolde werknemers. Echter hebben jongeren uit moeilijke socio-economische achtergrond tot 5 keer minder kans om hoger onderwijs te volgen. Deze vicieuze cirkel wil RGF Staffing doorbreken, samen met Boost4Talent, dat deel uitmaakt van de Koning Boudewijnstichting. “Boost4Talent zorgt voor de dagdagelijkse begeleiding van de jongeren en wij springen in vanuit ons vakdomein aan de hand van workshops, stages en studentenjobs.”

Ook Katty Scheerlinck, CEO van RGF Staffing België draagt diversiteit en inclusie hoog in het vaandel. Als voorzitster van Federgon draagt zij ook actief bij aan de activering van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt, en aan de doelstelling van 80% tewerkstellingsgraad tegen 2030. “Wanneer diversiteit, gelijkheid en inclusie aanwezig zijn op de werkvloer en in de maatschappij, dan wint iedereen”, bevestigt ze. “En deze onderwerpen blijven ook in de toekomst een topprioriteit op onze strategische agenda.”

Wil je meer weten over onze iniatieven voor een betere maatschappij? Neem een kijkje op onze website.

Over de auteur

Fokus

Als kwaliteitsmerk van Smart Media Agency, waaronder het allround agency themacampagnes publiceert, zorgt Fokus voor een klare blik op diverse thema’s en sectoren (Bvb. Fokus IT, Moderne Stad, Mijn Huis, Mijn Kind, Legal Success en vele anderen). Op deze manier licht Fokus samen met experts in het vak steeds uitdagingen en oplossingen uit, trends en vaste waardes.

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Printemps de l'Emploi Sint-Pieters-Woluwe

Sint-Pieters-Woluwe

app.event.read_more

event

Opendeurdag studenten | Bright Plus Vilvoorde 26 april
app.event.read_more