Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Zo vermijd je stress vlak voor je vakantie

Jouw verlof staat voor de deur en je kijkt al reikhalzend uit naar je welverdiende vakantie. Logisch, want de zomervakantie is natuurlijk volop genieten. Toch brengt het soms stress met zich mee. Niet alleen thuis moet je heel wat praktische zaken in orde brengen, ook op het werk is een goede overdracht cruciaal. We geven je graag enkele tips.

Bright Plus

2 min. leestijd

Neem enkele dagen eerder vrij

Probeer enkele dagen voor je vertrekt al verlof te nemen. Op die manier heb je voldoende tijd om de valiezen te maken, de belangrijkste reisdocumenten bij elkaar te zoeken en kan je nog even uitblazen voor je op het vliegtuig, op de trein of in de auto stapt.

Begin tijdig aan je overdracht

Collega’s briefen, nog snel enkele deadlines halen… De laatste weken voor je verlof kunnen heel wat stress veroorzaken. Voorzie daarom steeds voldoende tijd om een duidelijke overdracht op te stellen voor je vertrekt. Dat bezorgt je heel wat gemoedsrust.

Zorg daarbij steeds voor een duidelijk overzicht waarbij je concreet aangeeft wat er tijdens jouw afwezigheid moet worden opgevolgd, wanneer en door wie. Best doorloop je deze lijst even telefonisch met je collega’s of plan je een overleg. Zo ben je zeker dat er geen vragen of onduidelijkheden meer zijn.

Voorzie eveneens een duidelijke stand van zaken van jouw lopende projecten zodat jouw collega’s of leidinggevende goed op de hoogte zijn. Dubbelcheck nog even of ze over de juiste documenten, toegangen en contactgegevens beschikken om het project naar behoren op te volgen. Breng ook de leveranciers op de hoogte dat je er even niet bent en geef mee bij wie ze terecht kunnen tijdens jouw verlof.

Plan je agenda strategisch in

Probeer je agenda strategisch in te plannen. Plan indien mogelijk geen belangrijke vergaderingen in tijdens de laatste week voor je op vakantie vertrekt, maar voorzie voldoende tijd om je to-do lijstjes rustig af te werken. Zet je out-of-office bericht al zeker een dag eerder aan zodat iedereen tijdig weet dat jij de komende weken niet beschikbaar bent.

Daarnaast is het een goed idee om de eerste werkdag na je vakantie niet te veel meetings vast te leggen. Zo heb je rustig de tijd om je mails door te nemen en wat bij te werken.

Maak goede afspraken

Maak duidelijke afspraken met je collega’s voor je vertrekt. Mogen ze je tijdens je vakantie contacteren met eventuele vragen? Wil je op de hoogte gehouden worden van belangrijke updates? En zo ja, tijdens welke uren kunnen ze jou best bereiken? Door hier goede afspraken over te maken, vermijd je dat je ongewenst gestoord wordt tijdens quality time met je familie of vrienden.

Ben je op zoek naar meer tips & tricks? Neem zeker een kijkje tussen onze andere blogs.

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more