Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Een dag in het spoor van hr project consultant Bart

In veel bedrijven ligt de lat hoog voor assistants want hun job gaat in de moderne bedrijfswereld vaak verder dan de louter uitvoerende taken. Daarom spreken wij voortaan liever over meertalige professionals. Deze vakmensen bepalen mee de richting die de organisatie uitgaat, nemen initiatief en dragen steeds meer verantwoordelijkheden.

Bright Plus

2 min. leestijd

Daarnaast specialiseren ze zich almaar vaker in een specifiek vakdomein en worden ze specialist in hun vak. Hr project consultant Bart vertelt je graag meer over de talloze mogelijkheden binnen human resources.

HR omvat enorm veel mogelijkheden

De juiste kandidaten selecteren, de nodige opleidingen en trainingen voorzien, een welzijnsbeleid uitwerken, de personeelsadministratie en hr-gerelateerde vragen opvolgen, … Als meertalige professional met interesse in human resources heb je veel mogelijkheden en kan je je eigen weg kiezen op de arbeidsmarkt.

Meertalige professionals kunnen hun expertise namelijk inzetten in diverse sectoren, bedrijfsafdelingen én functies. Bart koos voor human resources omdat het veel mogelijkheden biedt. “Je kan gaan voor het puur administratieve luik, ook wel hard hr genoemd. Denk hierbij aan payroll of compensation & benefits, waarbij je voornamelijk werkt met cijfers, data en andere meetbare prestaties. Maar ook soft hr, waarbij de werknemers centraal staan, behoort tot de mogelijkheden. Dit omvat bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid rond nieuwe aanwervingen, het organiseren van training en opleiding voor medewerkers binnen de organisatie en performance management. Als hr project consultant kan ik in verschillende sectoren en organisaties van alle aspecten van hr proeven. Denk maar aan rekrutering, payroll of training.”

Samenwerken en begeleiden

De ene dag lost Bart problemen op, de andere zoekt hij opportuniteiten om het welzijn van collega’s te verbeteren en geeft hij bijscholing over pakweg hr-software. “Als meertalige professional binnen hr heb ik veel verantwoordelijkheden en dat vind ik belangrijk. Ik doe graag uitvoerend werk, maar trek even graag projecten naar mij toe”, vertelt Bart. “Samenwerken en mensen elke dag begeleiden, dat is het allerleukste aspect aan mijn job. Sociaal contact, anderen helpen en zien groeien … dat geeft mij tonnen energie. Ik ga resoluut voor een combinatie van soft hr en hard hr.”

Een boeiende toekomst binnen hr

Hét doel van een hr-medewerker? Ervoor zorgen dat alle medewerkers zich voor 100% kunnen focussen op hun job. Of dat nu is door opleidingen te organiseren, de werving en selectie optimaal te managen, de interne communicatie te voorzien of nog een ander aspect binnen hr. “Persoonlijk wil ik mijn stempel kunnen drukken op het beleid. Als ik ergens vast in dienst ga, kom ik liever terecht in een niet al te grote organisatie waar ik van dichtbij betrokken ben”, zegt Bart.

Die betrokkenheid is samen met empathie en flexibiliteit onmisbaar bij human resources. “Mijn werk is de ideale mix van meetings, sociale contacten en uitdagende projecten om de operationele werking goed te laten verlopen. Ik zou deze job dan ook aanraden aan iedereen die graag met mensen werkt, die iets wil betekenen voor anderen en daar voldoening uit haalt.”

Goodbye assistant, hello professional?

Bij Bright Plus vinden we dat alle meertalige professionals zoals Bart in de spotlight mogen staan. Dus schreven we een boek over dit beroep. In Goodbye assistant, hello professional’kijken we hoe meertalige professionals gegroeid zijn op de arbeidsmarkt en hoe hun toekomst eruitziet. Bestel ons boek — waaruit de getuigenis van Bart een voorsmaakje is — via uitgeverij Owl Press (Borgerhoff & Lamberigts).

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more