Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Begin met LinkedIn stap 4 - Ervaring en opleiding

Natuurlijk ben je op de hoogte van het belang van LinkedIn: je maakte een profiel aan, je vulde je gegevens aan en je bent zichtbaar op het platform. Je LinkedIn-pagina is jouw digitale cv, dus is het van belang dat je je ervaring en opleiding hier duidelijk vermeldt.

Charlotte Keulen

1 min. leestijd

Stap 4: Ervaring en opleiding

Ervaring

Zorg voor een gestructureerde opsomming van jouw werkervaringen. Een duidelijke functietitel is een goede start, maar zegt zeker niet alles. Omschrijf daarom jouw takenpakket in enkele korte zinnen of trefwoorden.  Zo weet jouw bezoeker welke concrete ervaring je hebt. Werk met bullet points die overzichtelijk zijn. Niemand leest graag een grote brok tekst. Denk niet enkel aan jouw taken maar stel je ook volgende vragen:

  • Welke successen heb ik al geboekt?
  • Welke meerwaarde heb ik voor het bedrijf?
  • Welke projecten heb ik afgerond?

Tip! Je kan hier ook afbeeldingen, video’s, een presentatie of een website toevoegen. Dit is visueel sterk en zegt meteen wat meer over jouw ervaring.

Zit je nog op de schoolbanken of studeer je net af? Net zoals op jouw cv kan in dit geval een vakantiejob of andere ervaring het vermelden waard zijn. Focus dan op taken die aansluiten bij waar je naartoe wilt.

Voorbeeld: Je studeert af in Office Management en je werkte als jobstudent in jouw lokale supermarkt. Vermeld dan eerder taken zoals: klantencontact, werken in een team, omgaan met deadlines in plaats van  rekken vullen, vrachten uitladen.

Werkte je in verschillende functies bij hetzelfde bedrijf? Maak hiervan 1 grote werkervaring en gebruik de tekstruimte om jouw functies op te splitsen. Zo is het in één oogopslag duidelijk dat je een stabiele werkervaring hebt, waarbij je gegroeid bent.

Tip! Zorg op je LinkedIn-pagina voor dezelfde opsomming als op jouw cv. Een recruiter zal beiden checken. Komt dit niet overeen, dan zal deze zich vragen beginnen stellen.

Vergeet niet om jaartallen toe te voegen aan je werkervaring. LinkedIn zorgt dan automatisch voor een chronologische weergave, met je meest recente ervaring bovenaan. Als het bedrijf in kwestie een pagina op LinkedIn heeft, dan kan je hiernaar linken. Zo verschijnt er een logo bij jouw werkgever en dat geeft meteen wat kleur aan je profiel.

Opleiding

Vul hier jouw opleidingen in en vergeet niet de linken naar de school. Je kan hier info vermelden zoals de specifieke afstudeerrichting, bepaalde keuzevakken, het onderwerp van je eindwerk.

Stay tuned voor stap 5!

Eerdere stappen gemist? Lees meer over hoe je begint met een LinkedIn-profielhoe je opvalt met je foto en hoe je jezelf verkoopt.

Over de auteur

Charlotte Keulen

Vroeger schreef ik gedichten en teksten voor liedjes. Ik droomde ervan de tweede Britney Spears te worden. Zowel mijn schrijftalent als mijn zangtalent zouden helaas nooit het daglicht zien. Ten eerste was ik nooit tevreden over mijn eigen creaties en ten tweede heb ik een stem die absoluut niet gemaakt is om ook maar één noot te zingen.  

Een marketingdiploma, een cursus copywriting en heel wat ervaring later, zet ik mijn wil om te schrijven anders in. Als Digital Recruiter bij Bright Plus kan ik vaak urenlang intens tokkelen op mijn toetsenbord. Mailings, vacatures die gepimpt moeten worden, social media posts, en uiteraard deze blogs. Overal kan ik mijn creativiteit in kwijt. Zo leg ik nu dagelijks mijn tekstueel ei. Met creaties die ik regelmatig wél de buitenwereld durf insturen.

Want ik zit met een overvol hoofd, altijd en overal. Maar als ik een tekst schrijf geraak ik volledig "in the zone". En dat is steeds eventjes genieten!

Lees meer van deze auteur