stap 1
Telefonische screening
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Jouw LinkedIn-profiel is helemaal up to date en aangevuld. Ga niet gewoon wachten tot er iemand jou contacteert, maar blijf je pagina verrijken en persoonlijker maken. Zo krijg je een mooi aangevulde pagina die veel recruiters zal lokken.
Got skills?
Een gemakkelijke en snelle manier om jouw sterktes in de kijker te zetten zijn de skills. Je kan hier zelf puntjes aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan talenkennis, computerkennis of specifieke vakkennis.
Zorg voor een mooi overzicht van de kenmerken waarvoor jij gekend wil zijn en gevonden wil worden.
De volgende stap? Laat mensen jou hiervoor “endorsen”. Dit betekent dat zij bevestigen dat je deze vaardigheden in the pocket hebt. Let op dat je enkel skills toevoegt die op professioneel vlak een meerwaarde zijn. Niemand zal jou endorsen omdat je een knoop kan aannaaien.
Tip! Een ongeschreven beleefdheidsregel is dat jij ook terug gaat endorsen bij de mensen die dit voor jou doen.
Recommendations
Nog een stapje verder is een recommendation. Dit is een aanbeveling, een kleine referentie die iemand op jouw profiel achterlaat. Die kan afkomstig zijn van een collega of iemand die goed weet hoe jij werkt. Een recommendation heeft natuurlijk ook een grotere meerwaarde op jouw profiel. Net zoals op een cv is een positieve referentie een enorm pluspunt, want iemand waar je mee samenwerkte, wil jou graag ‘promoten’. De kans dat iemand echter spontaan een aanbeveling voor je gaat schrijven, is redelijk klein. Durf dus je stoute schoenen aan te trekken en vraag er zelf eens naar. Richt je hierbij tot (ex)collega's of managers, klanten waarmee je een nauw contact hebt, of leerkrachten indien je nog niet lang van de schoolbanken bent.
En voor wat, hoort wat. Dus doe dit ook eens voor een ander!
Stay tuned voor stap 6!
Eerdere stappen gemist? Lees meer over hoe je begint met een LinkedIn-profiel, hoe je opvalt met je foto en hoe je jezelf verkoopt.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Solliciteren
Geghost door een recruiter? Dit kan jij er zelf aan doen!
4 min. leestijd
Eerste job
Klaar voor je eerste sollicitatie? Doe de fact check!
2 min. leestijd
Solliciteren
Bright Plus start project voor slechthorenden
3 min. leestijd
Solliciteren
Zo vind je een werkgever die aansluit bij jouw waarden
2 min. leestijd
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.