Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Begin met LinkedIn stap 5 - Verrijken van je profiel

Jouw LinkedIn-profiel is helemaal up to date en aangevuld. Ga niet gewoon wachten tot er iemand jou contacteert, maar blijf je pagina verrijken en persoonlijker maken. Zo krijg je een mooi aangevulde pagina die veel recruiters zal lokken.

Charlotte Keulen

1 min. leestijd

Stap 5: Verrijken van je profiel

Got skills?

Een gemakkelijke en snelle manier om jouw sterktes in de kijker te zetten zijn de skills. Je kan hier zelf puntjes aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan talenkennis, computerkennis of specifieke vakkennis. 
Zorg voor een mooi overzicht van de kenmerken waarvoor jij gekend wil zijn en gevonden wil worden.
De volgende stap? Laat mensen jou hiervoor “endorsen”. Dit betekent dat zij bevestigen dat je deze vaardigheden in the pocket hebt. Let op dat je enkel skills toevoegt die op professioneel vlak een meerwaarde zijn. Niemand zal jou endorsen omdat je een knoop kan aannaaien. 

Tip! Een ongeschreven beleefdheidsregel is dat jij ook terug gaat endorsen bij de mensen die dit voor jou doen.


Recommendations

Nog een stapje verder is een recommendation. Dit is een aanbeveling, een kleine referentie die iemand op jouw profiel achterlaat. Die kan afkomstig zijn van een collega of iemand die goed weet hoe jij werkt. Een recommendation heeft natuurlijk ook een grotere meerwaarde op jouw profiel. Net zoals op een cv is een positieve referentie een enorm pluspunt, want iemand waar je mee samenwerkte, wil jou graag ‘promoten’. De kans dat iemand echter spontaan een aanbeveling voor je gaat schrijven, is redelijk klein. Durf dus je stoute schoenen aan te trekken en vraag er zelf eens naar. Richt je hierbij tot (ex)collega's of managers, klanten waarmee je een nauw contact hebt, of leerkrachten indien je nog niet lang van de schoolbanken bent.

En voor wat, hoort wat. Dus doe dit ook eens voor een ander!

Stay tuned voor stap 6!

Eerdere stappen gemist? Lees meer over hoe je begint met een LinkedIn-profielhoe je opvalt met je foto en hoe je jezelf verkoopt

Over de auteur

Charlotte Keulen

Vroeger schreef ik gedichten en teksten voor liedjes. Ik droomde ervan de tweede Britney Spears te worden. Zowel mijn schrijftalent als mijn zangtalent zouden helaas nooit het daglicht zien. Ten eerste was ik nooit tevreden over mijn eigen creaties en ten tweede heb ik een stem die absoluut niet gemaakt is om ook maar één noot te zingen.  

Een marketingdiploma, een cursus copywriting en heel wat ervaring later, zet ik mijn wil om te schrijven anders in. Als Digital Recruiter bij Bright Plus kan ik vaak urenlang intens tokkelen op mijn toetsenbord. Mailings, vacatures die gepimpt moeten worden, social media posts, en uiteraard deze blogs. Overal kan ik mijn creativiteit in kwijt. Zo leg ik nu dagelijks mijn tekstueel ei. Met creaties die ik regelmatig wél de buitenwereld durf insturen.

Want ik zit met een overvol hoofd, altijd en overal. Maar als ik een tekst schrijf geraak ik volledig "in the zone". En dat is steeds eventjes genieten!

Lees meer van deze auteur

Events en trainingen op de agenda

event

Opendeurdag Bright Young Grads | Roeselare

Roeselare

app.event.read_more